Dreapta la putere. Pură și dură! Exportăm sclavi!

Așa arată audierea miniștrilor Alexandru și Aurescu pe tema „Operațiunea Sparanghelul”.
După patru zile de pregătire a reuniunii și mai bine de trei ore de audiere, concluziile sunt revoltătoare. Deduse din ce au răspuns miniștrii, se înțelege!!!
1. Cetățeanul european e cetățeanul nimănui. Românii care merg la muncă în străinătate – „românii noștri”, cum repetă obsesiv ministreasa – au libertatea de a-și asuma orice risc, dar nu au niciun fel de drepturi garantate de statul căruia îi sunt membri. Nici măcar în timp de restriște.
2. Guvernul habar nu are cu ce trebuie sa se ocupe. Nu-l doare nici aplicarea legii, nici funcționarea instituțiilor sale. Nici nu le cunoaște! Legi care să-i apere pe lucrătorii sezonieri există!!! Au drepturi garantate, la nivel național și european. Doar că guvernul le ignoră. E apărător al libertății, ca să scape de răspunderea celor obligați să stea în casă fără vreun venit de supraviețuire. Nu!?
3. Suntem țara lui Papură Vodă, în care orice străin poate să intre și să facă ce vrea, fără ca statul român să-l întrebe ce caută. Totul, încearcă guvernul să ne spună, e răspunderea angajatorilor germani. Doar că legea îi obligă la altceva, dar ce contează… Dacă au fost notificați sau ba – respectiv, dacă a primit ITM notificarea din partea firmelor – nu am reușit să aflăm. Nici ce firme erau.
4. Nu există niciun acord între statul român și cel german. Aici, îi cred. Căci, altfel, nu ar fi trebuit miniștrii germani competenți să negocieze între ei dacă și în ce condiții să-i primească pe cei ajunși cu cursele speciale la aeroport… Au presat puțin fermierii germani guvernul și i-au primit…
Și mai cred ceva. Cei audiați astăzi sunt niste țapi ispășitori – dar deloc inocenți – pentru o acțiune care s-a desfășurat fără știrea lor și peste capul lor.
Nu-i scuză de incompetență. Îi iartă de vinovăție. Nu și de încăpățînarea cu care au încercat sistematic să ne ia de proști.
Au susținut repetat că în noaptea de 8 spre 9 aprilie, în stare de urgență, cu carantină în Suceava, două mii de oameni au plecat simultan de acasă, fără să-i recruteze nimeni, au călătorit pe mătură, ca în Harry Potter, și au ajuns la Cluj mișcând din nas… De acolo, au plecat în țara unde există tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, că alte garanții, ioc! Câh! Asta nu e guvern de țară!

• Gabriela Crețu, senator

1 COMENTARIU

  1. In cei 25 de ani din 30 cat asa zisa stanga PSD si emanatii care au fost la putere, si au fost platiti din banii romanilor noi cei care am plecat va intrebam clar si raspicat:
    -CE ATI FACUT PENTRU TARA, PENTRU ROMANI SI PENTRI VIITORUL LOR, IN CAZUL ASTA PENTRU MOLDOVA???

    ****** IN SCHIMB NOI TOTI VEDEM CE ATI FACUT PENTRU VOI.*********

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.