Vizitarea bolnavilor din spitalul barladean, restrictionata de gripa

Intrucat, in ultima perioada, a crescut simtitor numarul infectiilor respiratorii, ba chiar au aparut si primele cazuri de gripa, conducerea Spitalului de Urgenta Elena Beldiman Barlad a luat o decizie importanta in legatura cu programul de vizitare a bolnavilor internati. Evident, la recomandarea Directiei de Sanatate Publica Vaslui. Masura ii va afecta atat pe cei spitalizati, cat si pe apartinatorii care doresc sa ii viziteze.

Incepand cu data de 30 ianuarie 2020, ca urmare a cresterii numarului de infectii respiratorii acute, precum si a intensificarii activitatii gripale, recomandam tuturor sectiilor / compartimentelor cu paturi sa limiteze accesul vizitatorilor dupa urmatorul program: zilnic, in intervalul orar 15.00 16.00. Reglementari cu caracter obligatoriu: – Se interzice accesul in sectiile ATI, Neonatologie, Obstetrica-Ginecologie si Oncologie; – Se limiteaza accesul la 1-2 vizitatori (nu copii!!!), pentru o durata de vizitare de maximum 15 minute; – Se interzice accesul vizitatorilor ce prezinta simptomatologie respiratorie, se arata intr-o postare pe pagina de internet a unitatii medicale.

Pe langa reglementarile legate de modificarea programului de vizite, conducerea spitalului are si unele recomandari cu caracter general: – Igiena mainilor folosind dezinfectantul existent intr-un dispencer de perete amplasat in loc vizibil, la intrarea si iesirea din fiecare sectie / compartiment; – Igiena respiratorie: eticheta de tuse (tehnica de tuse si stranut cu utilizarea de batiste de unica folosinta, cu pozitionarea la minimum un metru fata de celelalte persoane, urmata de igiena mainilor); – Folosirea echipamentului de protectie la intrarea in sectie (masca, halat, papuci de unica folosinta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.