Cursuri autorizate ANC de Responsabil protectia datelor – DPO si Secretara, acum si la Vaslui

Compania de consultanta STABRIS din Iasi organizeaza in perioada urmatoare la Vaslui, in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui, doua cursuri autorizate ANC: DPO – Responsabil protectia datelor cu caracter personal (cod COR 242231) si Secretara (cod COR 412001). Activitatile fac parte din programul STABRIS REGIO – Valorifica oportunitatea cunoasterii!, desfasurat la nivelul Regiunii de Nord-Est, prin care compania promoveaza bunele practici in domeniul protectiei datelor cu caracter personal si managementului securitatii informatiilor organizatiei. Pana in prezent, aceste cursuri autorizate au fost organizate doar la Iasi si Botosani, acum sunt sustinute la Vaslui, iar in urmatoarele luni vor fi desfasurate in judetele Suceava si Neamt.

Din 25 mai 2018, la nivel europen a intrat in vigoare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia datelor cu caracter personal (RGPD). Conform acestuia, orice organizatie (firma, spital, cabinet medical, institutie de stat etc.) care utilizeaza datele cu caracter personal ale persoanelor fizice trebuie sa respecte noi reguli, mult mai clare, referitoare la prelucrarea acestora. Trebuie sa fie atenta cum le colecteaza, cum le utilizeaza, cum le protejeaza fata de accesul neautorizat, cat timp le pastreaza si cum/cand le distruge. Incalcarea regulilor atrage amenzi uriase, chiar de ordinul milioane de euro, in cazul multinationalelor.

Pe piata de profil, a firmelor care te invata cum sa respecti si sa aplici prevederile RGPD, activeaza STABRIS SRL din Iasi. Compania a fost infiintata in urma cu doi ani si are deja o vasta experienta in acest domeniu, fiind specializata in consultanta privind managementul securitatii organizatiei. STABRIS are doua departamente: unul de analiza a concurentei prin mijloace de competitive intelligence, iar cel de-al doilea dedicat consultantei privind securitatea organizationala si formarii profesionale.

Managerul STABRIS, ec. dr. Cristian Obreja, afirma ca, prin aceasta initiativa, vizeaza sa faciliteze persoanelor interesate din judetul Vaslui accesul la aceste cursuri autorizate: Ideea a venit in cadrul discutiilor cu fosti cursanti din judetul Vaslui, care au mentionat ca deplasarea la Iasi a constituit un efort suplimentar asumat pentru a urma cursurile organizate de STABRIS. Mai mult, incercam sa venim in intampinarea viiitorilor cursanti organizand aceste cursuri de preferinta in weekend sau eventual dupa orele de program ale acestora.

Echipa STABRIS este alcatuita din specialisti cu competente profesionale in zona intelligence si universitara, in domeniile protectiei datelor cu caracter personal si managementului securitatii organizationale, precum si formarii profesionale. Pana in prezent, STABRIS a organizat in Regiunea de Nord-Est, impreuna cu Camerele de Comert Industrie si Agricultura sau alti parteneri, 4 serii ale Cursului autorizat ANC de Responsabil protectia datelor cu caracter personal, 9 serii ale Cursului DPO de scurta durata si 5 serii ale cursului autorizat ANC de Secretara. Cursurile au fost apreciate de participanti, in contextul in care experienta practica a formatorilor a permis clarificarea problemelor specifice intampinate de cursanti la locul de munca. Cursurile organizate de STABRIS au directa legatura cu securitatea organizationala, cu atat mai mult cu cat, incepand din mai 2018, companiile sau institutiile care se ocupa in principal cu prelucrarea datelor personale au avea obligatia de a desemna un responsabil cu protectia datelor (data protection officer sau DPO). Astfel, cursul de DPO acopera o problematica de actualitate pentru toate organizatiile care trebuie sa aplice Regulamentul (UE) 2016/679 referitor la protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. De asemenea, cursul de Secretara abordeaza si aspecte referitoare la asigurarea securitatii informatiilor si datelor gestionate. Absolventii cursurilor vor primi certificate de absolvire tip Autoritatea Nationala pentru Calificari, cu antetul Ministerului Educatiei Nationale si a Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, cu recunoastere nationala si care au regimul actelor de studii, insotite in anexa de suplimentul descriptiv, cu recunoastere europeana si internationala, prin procedura apostilarii – apostila de la Haga, a explicat ec. dr. Cristian Obreja, managerul STABRIS.

Mai multe detalii referitoare la cursurile organizate de STABRIS pot fi accesate pe www.stabris.ro, sectiunea Cursuri.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.