12 eliminati la Bacalaureat!

nceputul probelor scrise la Bac-ul 2011 a adus si primele incidente. Asa cum era de asteptat, este vorba de tentative de fraud. Ieri, 12 elevi din ntreg judetul au fost eliminati din proba scris de limba romn, dup ce au fost prinsi cu telefoane mobile sau fituici asupra lor. Focarul este la Negresti, 11 din cei 12 elevi prinsi n timp ce ncercau s copieze provenind de la Grupul Scolar Industrial Nicolae Iorga din localitate.

Dac n anii trecuti Grupul Scolar Agricol „Marcel Guguianu” Zorleni era n centrul atentiei pentru prinderea si eliminarea candidatilor care ncercau s copieze, de aceast dat, majoritatea tentativelor de fraud au fost nregistrate n centrul de examen de la Grupul Scolar Industrial „Nicolae Iorga” Negresti, aici fiind nregistrate 11 din cele 12 tentative de fraudare din judet. Al 12-lea caz este al unei eleve de la Liceul Pedagogic „Alexandru Vlahut” Brlad, care a sustinut proba n centrul de examen de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Brlad. Potrivit inspectorilor scolari, cei 12 tineri au fost prinsi asupra lor cu telefoane mobile, fituici si chiar cu fotocopii ale crtilor. Imediat ce profesorii supraveghetori i-au prins, „ndrznetii” au si fost scosi din examen. n plus, conform metodologiei, cei eliminati nu mai pot participa nici la celelalte dou probe scrise din aceast sesiune. Totodat, li se anuleaz si rezultatele obtinute la competente. Ca urmare, tupeul i-a fcut s pice din start Bac-ul. Abia n sesiunea din toamna lui 2012 vor mai putea ncerca s obtin diploma, ns pentru a atinge acest obiectiv vor trebui s nvete serios ca s obtin media final 6.00. „Odat cu prima prob scris, am nregistrat si primele incidente. Au fost eliminati 12 candidati pentru c au fost prinsi cu materiale asupra lor. De asemenea, profesorii supraveghetori din comisiile n care au fost semnalate cazurile de tentativ de fraud au fost schimbati. Urmeaz ca, pe baza proceselor-verbale, s se stabileasc si gradul lor de vinovtie. n rest, nu au mai existat alte incidente n judet”, ne-a spus inspector scolar Mihaela Bobrc, secretarul comisiei judetene de bacalaureat.

Subiecte accesibile

Din cei 3.434 absolventi de liceu, din promotia 2011 si promotiile anterioare, nscrisi la proba de limba romn, 112 au absentat. Ceilalti candidati au fost mprtiti pe 11 centre de examen din judet, urmnd ca tezele s fie corectate n patru centre zonale de evaluare. Acestia au avut de rezolvat cte trei subiecte, a cte 30 de puncte fiecare, intr-un interval de trei ore. La primul subiect, pornind de la un fragment din romanul „Nunt n cer”, de Mircea Eliade, candidatii au avut de rspuns la nou cerinte. La al doilea subiect, au avut de realizat un text argumentativ pe baza unui vers de Nichita Stnescu, iar la al treilea, s caracterizeze un personaj dintr-o oper dramatic. Candidatii au putut alege ntre operele „O scrisoare pierdut”, de Ion Luca Caragiale, „Jocul ielelor”, de Camil Petrescu si „Iona”, de Marin Sorescu. n functie de profil, urmtoarea prob scris va avea loc miercuri, 29 iunie, si va fi la istorie sau matematic.

4 COMENTARII

  1. Probabil despre mita ( bani colecati pt. promovare la matematica va informez eu am sursa )
    luni sa-u joi vin cu stirea sigura am eleva cu bani pregatiti .
    Pentru corijare la matematica 2009–2010 sa contribuit cu suma de 50 ( cinci zeci )lei ptr.
    fiecare elev corigent , ptr. 2011 nu sa ” rasuflat” sursa ,nu am reusit sa scot nimic ,
    probabil dupa ce-o promoveaza ? stau si-astept ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.