IPJ Vaslui angajeaza 20 de agenti de politie

n conformitate cu prevederile art. 9 alin. 3 si 5 din Legea nr. 360/2002, privind Statutul politistului, cu modificrile si completrile ulterioare, Ordinului MIRA nr. 665 din 28.11.2008 si Raportului DMRU din IGPR nr. 219.288 din 30.03.2009, Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui organizeaz concurs pentru ncadrarea, din surs extern, a unui numr de 20 posturi de agenti de politie n structurile operative – brbati. Cele 20 de posturi sunt de ajutor de sef de post la posturile de politie din comunele Bcesti, Bogdnesti, Coroiesti, Dnesti, Dimitrie Cantemir, Dodesti, Drnceni, Epureni, Flciu, Ggesti, Iana, Ibnesti, Ivesti, Osesti, Pochidia, Puiesti, Rafaila, Rebricea, Todiresti si Viisoara. Candidatii trebuie s ndeplineasc, cumulativ, urmtoarele conditii legale si criterii specifice de recrutare: s aib cettenie romn si domiciliul n Romnia; s cunoasc limba romn scris si vorbit; s aib capacitate deplin de exercitiu; s fie declarati Apt din punct de vedere medical, fizic si psihic; verificrile privind starea de sntate medical, fizic si psihic sunt efectuate de structurile de specialitate ale MIRA; s aib vrsta de minimum 18 ani mpliniti; s fie absolventi de liceu cu diplom de bacalaureat; s aib un comportament corespunztor cerintelor de conduit admise si practicate n societate; s nu aib antecedente penale sau s nu fie n curs de urmrire penal ori de judecat pentru svrsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei n care a intervenit reabilitarea; s nu fi fost destituit dintr-o functie public n ultimii 7 ani; nu au desfsurat activitti de politie politic, astfel cum sunt definite prin lege; ndeplinesc conditiile prevzute la art. 10, alin (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificrile si completrile ulterioare; s aib nltimea de minimum 1,75 m; detinerea permisului de conducere categoria B sau s se regseasc n procedura de obtinere a acestuia. Nu pot participa la concurs persoanele care au avut calitatea de politisti/cadre militare, dac: au ncetat raporturile de serviciu n conditiile art. 69 lit. c), h), i) si k) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificrile si completrile ulterioare; au fost trecute n rezerv n conditiile art. 85 lit. d), i), j), k) si ale art. 87 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificrile si complet rile ulterioare. nscrierile se vor realiza pn la data de 10.04.2009, inclusiv. Concursul se va desfsura n perioada 27.04. – 15.05.2009, dup un calendar ce se va anunta ulterior si va consta n sustinerea, n ordine, a urmtoarelor probe de concurs:
evaluarea performantei fizice – la sediul ISUJ Vaslui, se realizeaz si se noteaz conform baremelor stabilite prin reglement rile specifice n domeniu; Pentru a fi declarat ADMIS la aceast prob, candidatul trebuie s obtin minimum nota 5,00 la fiecare din probele de concurs iar media final a probelor s fie minimum 6,00;
test scris, pentru verificarea cunostin- telor necesare ndeplinirii atributiilor postului – Redactarea unei lucrri si/sau rezolvarea unor teste gril la sediul IPJ Vaslui. Pentru a fi declarat ADMIS la aceast prob, candidatul trebuie s obtin minimum nota 7,00.
interviu structurat pe subiecte profesionale – la sediul IPJ Vaslui. Pentru a fi declarat ADMIS la aceast prob, candidatul trebuie s obtin minimum nota 7,00. Testarea psihologic a candidatilor se va desfsura la o dat ce va fi comunicat ulterior. Eventualele contestatii se vor depune la secretariatul unittii n termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (candidatii pot contesta numai notele la lucrrile proprii). n caz de egalitate n urma desfsurrii concursului, departajarea candidatilor se va realiza dup urmtoarele criterii:
primul criteriu – nota final la testul scris;
al doilea criteriu – nota final la evaluarea performantei fizice;
al treilea criteriu – nota la bacalaureat. La concursul organizat nu vor putea participa candidatii care au grad de ofiter n rezerv, dar pot participa cei care nu au serviciul militar ndeplinit.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.