Servicii medicale contra date personale

Pacientii Spitalulului Municipal de Urgent „Elena Beldiman”, din Brlad, au fost informati c, n momentul internrii, trebuie s furnizeze informatiile cu caracter personal solicitate, datele fiind utile pentru realizarea unor statistici medicale ct mai exacte. Prevederile sunt specificate n Legile nr. 677/2001 (pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date) si nr. 506/2004 (privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private n sectorul comunicatiilor electronice). n urm cu cteva zile, conducerea spitalului a postat pe site-ul propriu un comunicat prin care si anunt pacientii c datele furnizate de ei vor fi administrate doar pentru furnizarea serviciilor medicale. Acestora li se aduce la cunostint c sunt obligati s furnizeze datele cerute, ele fiind necesare decontrii serviciilor medicale efectuate si ntocmirii statisticilor medicale la nivel regional si national. Dac acestia nu se conformeaz, efectul imediat va fi diminuarea fondurilor alocate ngrijirii lor si nerespectarea legislatiei privitoare la nregistrarea datelor privind starea de sntate a populatiei. Informatiile cerute vor fi comunicate doar ctre Directia de Sntate Public Vaslui, Casa Judetean de Asigurri de Sntate, Scoala National de Sntate Public si Management Sanitar, Ministerul Snttii, ns cu exceptiile prevzute de lege. „Spitalul Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Brlad are obligatia de a administra n conditii de sigurant si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care pacientii ni le furnizeaz despre ei, un membru al familiei lor ori o alt persoan. Scopul colectrii datelor este furnizarea serviciilor medicale si trebuie s li se aduc la cunostint si pacientilor acest lucru”, ne-a declarat managerul spitalului, Dionisie Lefter.

2 COMENTARII

  1. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Nu ne intereseaza statisticile lor! Din spital se scurg mereu informatii! Nu sunt obligata sa le asigur lor date personale!

  2. Nu! Nu e legal. Omul poate sa dea datele sau sa nu le dea! Nu exista lege care sa te oblige sa dai date personale de care nu e nevoie pentru serviciul medical! La fel au facut si cu medicii de familie carora le-au dat laptop-uri pe care urmeaza sa le ridice cu tot ce e in ele! RUSINEEEEEE!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.