Carnea, mai scumpa cu 2%

Pretul crnii, al preparatelor si conservelor din carne au crescut cu 0,63% n luna martie fat de cele din februarie si cu 2% fat de preturile din decembrie 2008. n prezent, Romnia depinde aproape n totalitate de importurile de materie prim (carne de porc) de afar. Dup ce acum dou decenii, tara noastr detinea cel mai mare combinat de crestere a porcilor din Sud-Estul Europei (Comtim – judetul Timis), acum am ajuns la „soricul” europenilor. La fel s-a ntmplat si cu capacittile de productie existente n judetul Vaslui, care au fost „nghitite” de o economie de piat a crei performante nu se vd. n aceste conditii, vasluienii, cu exceptia celor care mai reusesc s creasc un porc n propriile gospodrii, stau la mna importatorilor. Cum acestia nu si permit s piard din profit, fiecare cent pierdut de leu este adugat n mod automat la pretul crnii si al preparatelor de carne. La aceast dat, prin magazinele din municipiul Vaslui un kilogram de salam bun cost 14,90 lei, ceafa de porc – 20,05 lei/kilogramul, muschiul file traditional – 34,05/kilogramul, muschiul tignesc – 25,30 lei/kilogramul, n timp de kilogramul de carne face 18 – 20 lei.

2 COMENTARII

  1. FALIMENT NATIONAL .Asa au programat guvernantii MAREA REFORMA din agricultura tarii. URMEAZA INDUSTRIA CU CE A MAI RAMAS DIN ea dupa care va urma STINGEREA LUMINII IN ROMANIA.
    SA TRAITI BINE ! HA,HA,HA,HA,HA, CE-MI PLAC GLUMELE MELE . AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.