Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui: concerte, expoziții, întreceri sportive, lansări de carte și filme

Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui încep miercuri, de la ora 20:00, la Teatrul de Vară, pentru ca apoi să urmeze o paradă a personajelor istorice și o expoziție de artă plastică semnată de Ramona Popliuc (Costin). După un recital The Vocal Quartet și câteva momente coregrafice de balet ale Școlii de dans Happy steps, seara se încheie cu spectacolul Doi Români”, al lui Dan Puric și Adrian Naidin.

Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui continuă joi (15 august), vineri (16 august) și sâmbătă (17 august), cu un program divers, cu manifestările speciale pentru pentru toate categoriile de vârstă, copii, tineri sau bătrâni.

Pentru cei mici, sunt organiate spectacole de teatru în Parcul Copou, iar pentru tineri competiții sportive și recitaluri ale unor artiști consacrați. Tradiționala „nuntă de aur” are locul său consacrat, pentru seniorii Vasluiului care celebrează anul acesta 50 de ani de căsătorie.

Programul va include, de asemenea, expoziții de artă, lansări de carte, o expoziție a mașinilor de epocă, un târg de ONG-uri. 

Artiștii invitați să concerteze în centrul municipiului Vasluiu sunt Ioana Ignat, Delia, Paula Seling, Horia Brenciu, Vasilica Tătaru și Ovidiu Homordean. 

Joi seară, iubitorii de muzică populară vor avea pe scena din centrul orașului Ansamblul de cântece și dansuri populare „Fluieraș“ din Chișinău.

Mâine, 15 august, ora 09:30, la Centrul Cultural „Dimitrie Cantemir”, va avea loc lansarea cărților “Horele surorilor” de George Ilașcu și Virginel Solomon și „O viață, o cale, un destin”, de George Forcos. Evenimentul cuprinde mai multe momente coregrafice, precum și un recital folcloric.

De la ora 10:30, pe esplanada muzeului județean va avea loc vernisajul expoziției foto-documentare „Tramvai din Chișinău”, proiect expozițional realizat de Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău sub egida Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural, în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor din Republica Moldova, Muzeul Regiei Transport Electric din Chișinău și Universitatea de Stat din Moldova. Expoziția cuprinde 16 panouri cu fotografii și documente dedicate istoriei transportului public din Chișinău în perioada cuprinsă între sfârșitul secolului al XIX -lea și prima jumătate a secolului al XX-lea. O scurtă istorie a transportului public din Chișinău va fi prezentată de către Valeria Suruceanu, directorul Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău.

În perioada 15-17 august, pe aceeași esplanadă a muzeului județean va avea loc expoziția foto-documentară „Știați că…”, ce va cuprinde personalități născute pe meleaguri vasluiene.

Copiii sunt așteptați, în fiecare dintre aceste zile, în Parcul Copou, unde vor putea viziona, începând cu ora 11:00, spectacole de teatru: joi – „Povestea Gogoașei”, vineri – „Păcală și Tândală”, sâmbătă – „Povestiri, după Ion Creangă”, spectacolele sunt puse în scenă de trupa „Funny Art”, formată din actori ai Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași.

În Parcul Copou vor avea loc și spectacole ale micilor artiști vasluieni, care vor cuprinde ateliere de vacanță, jocuri pentru copii, arta asamblării puzzle-urilor și activități sportive demonstrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.