Apelul unui primar vasluian: „Evitați orice consum exagerat de apă!”

Deși în unele zone din țară au fost semnalate precipitații abundente, ce au provocat inundații devastatoare, Vasluiul continuă să se numere printre cele mai secetoase județe din țară. Din acest motiv, primarii din mediul rural au început să reia apelurile către populație făcute în ultimele două sezoane estivale, adică de a consuma rațional apa din sistemul centralizat și de a evita folosirea ei pentru udatul grădinilor.

Un astfel de apel a fost făcut vineri, 28 iunie, de Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni, care îi roagă pe localnici să nu folosească apa de la rețeaua publică pentru irigare, pentru că sistemul nu face față decât la consumul de uz casnic, nu și la cel pentru udatul grădinilor.

„Facem apel la toți beneficiarii de apă potabilă să evite orice consum exagerat de apă, să nu folosească apa de la rețeaua publică pentru irigare, deoarece riscăm să rămânem fără presiune pe instalație sau chiar fără apă potabilă, esențială in perioada verii! Rețelele de apă din satele Pădureni, Văleni și Ivănești fac față consumului de uz casnic/gospodăresc pentru orice locuință, nu și pentru irigare. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, este mesajul transmis de primarul Temistocle Diaconu și postat pe pagina de socializare a Primăriei Pădureni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.