Vacanța de vară vine cu director nou la Școala „N. N. Tonitza” Bârlad

În ultimele zile ale anului școlar 2023-2024, șefia Școlii Gimnaziale de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad a fost preluată de un director nou. Este vorba despre profesoara Alina-Mariana Roșca, numită prin detașare în interesul învățământului de către Consiliul de Administrație (CA) al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui în ședința din 29 mai. Mandatul acesteia a început la data de 1 iunie și va dura fie până la promovarea unui nou concurs organizat de Ministerul Educației, fie până când CA o va înlocui din funcție.

Roșca a fost numită director în locul profesoarei Ioana Ramona Borș, care și-a dat demisia, recent, după ce a fost ținta unui scandal izbucnit în interiorul unității școlare. Anterior, în cadrul aceleiași ședințe din 29 mai, CA-ul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui aprobase încetarea, prin demisie, a contractului de management educațional al profesoarei Borș.

Trebuie spus că Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad a fost condusă de profesoara Borș începând cu data de 10 ianuarie 2022, însă, în ultimele luni, cadrele didactice ale unității școlare nu au mai susținut-o, întrucât au considerat că are un stil tiranic de a conduce.

4 COMENTARII

  1. Păi, nu și -a dat demisia de la Școala Gimnazială ,,M.C.Epureanu? Motivele demisiei nu sunt valabile și pentru Școala de Arte sau scopul a fost altul? Atunci, bine jucat, bine punctat!

    • Aceasta funcție este obținută în urma unor mârsăvii greu de imaginat. Doamna Roșca și a atins scopul la care a țintit încă de la început. A obține o funcție in asa fel nu te face om, și nici director. E un om de care trebuie sa te ferești 🤮🤮🤮

  2. Felicitari, doamnei director.
    Nu înțeleg de ce a fost numita, deoarece are la activ 2 mandate eșuate, adică demisionat în timpul anului școlar.
    Și nu mai spun de activitatea de fotograf la evenimente, care ii acaparează timpul.
    II uram succes, poate de data asta este cu noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.