Bârladul este reprezentat la Campionatul European de Rugby 7, feminin

Oficialii Federației Române de Rugby au anunțat, joi, care este componența echipei naționale de fete a României 7s (rugby în 7), ce a plecat în Croația pentru a participa la prima etapă a „Women’s 7s Rugby Europe Trophy 2024” (Campionatul European de Rugby Feminin în 7). Competiția se desfășoară între 14-16 iunie, la Zagreb.

Reprezentativa României 7s este formată din 12 senioare, printre ele regăsindu-se și o bârlădeancă, ce a fost selecționată în urma cantonamentului de pregătire la care a luat parte în ultima săptămână. Este vorba despre Ana-Maria Călin, ce activează la CS Politehnica Iași. Aceasta este absolventă a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, unde a practicat rugby super mixt, o ramură a sportului cu balonul oval. Antrenată de profesorii Daniel Tufaru și Valerian Panțîru, echipa din care a făcut parte rugbista a devenit campioană națională în anii 2017, 2018 și 2019 în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS).

„Women’s 7s Rugby Europe Trophy 2024” are două etape: prima este programată între 14-16 iunie, la Zagreb (Croația), iar a doua va avea loc între 12-14 iulie, la Budapesta (Ungaria). La etapa din Croația, „ghindele” fac parte din Grupa B alături de Elveția, Ungaria și Danemarca. În Grupa A se află Letonia, Austria, Andorra și Suedia, iar în Grupa C sunt Georgia, Israel, Norvegia și Finlanda. Așa cum au fost stabilite deja, meciurile României din grupă sunt următoarele:

• Elveția – România (14 iunie, ora 12.06)

• România – Danemarca (14 iunie, ora 18.06)

• România – Ungaria (15 iunie, ora 12.36).

„Pregătirea e foarte bună, fetele au răspuns foarte bine fizic și tehnic. Avem multe jucătoare tinere în lotul care face deplasarea. De asemenea, în cantonament am avut multe junioare pe care am dorit să le vedem cum răspund la cerințele lotului național și dacă, în etapa a doua a competiției, ne putem baza pe ele, să facă parte din echipa care va merge la Budapesta. Avem un lot tânăr, doar două, trei fete au rămas din garda veche, sunt jucătoare cu experință de la care cele mai mici au multe de învățat. Sperăm să facem o figură frumoasă la Zagreb, obiectivul este să terminăm în primele trei echipe și, la finalul celor două etape, să revenim în eșalonul superior, să intrăm din nou în lumea bună a rugby-ului feminin. Jucătoarele pe care le avem se cunosc foarte bine, au mai fost și în alte stagii de pregătire împreună, avem un an de când lucrăm în această formulă, pentru că am avut grijă să vină tot timpul și din spate junioare, să vadă cum e pregătirea alături de jucătoarele cu experiență și treptat să ajungă să fie ele care formează echipa. Nu e ușor, generațiile se schimbă, este multă muncă, ne-am fi dorit să avem și câteva meciuri de pregătire, însă așa s-au așezat lucrurile și încercăm să ne mobilizăm cât mai bine chiar de la primul meci”, a declarat Neculai Tarcan, antrenorul coordonator al României 7s feminin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.