Primăria Vaslui anunță un weekend plin de manifestări

Pentru acest sfârșit de săptămână, Primăria municipiului Vaslui a anunțat o serie de manifestări. „V-am pregătit un weekend încărcat de culoare, mireasmă, emoții și sunet”, spune organizatorii Serbării Florilor – vineri, de la ora 9.00, Piața Civică; a Festivalului Mai cu FOLK – sâmbătă, de la ora 10.00, Parcul Copou. În cadrul celei de-a XX-a ediții a Nopții Muzeelor, Muzeul Județean a pregătit, tot pentru sâmbătă, de la ora 17.00, expoziții temporare outdoor, recitaluri live de muzică rock, pop și folk, proiecții arhitecturale, concursuri și o expoziție interactivă de instalații digitale.

„Știm că așteptați cu nerăbdare câteva evenimente pe care municipiul nostru le-a consacrat în ansamblul de evenimente ale primăverii, așa încât, venind în întâmpinarea dorinței dumneavoastră, v-am pregătit un weekend încărcat de culoare, mireasmă, emoții și sunet”, a transmis Primăria municipiului Vaslui, anunțând un weekend plin de manifestări diverse.

Vineri, 17 mai 2024, începând de la ora 09.00, în Centrul Civic a VIII-a ediție a manifestării Serbarea Florilor va aduna 34 de expozanți, agenți economici, și 6 instituții publice. Pentru trei zile, de pe platoul Centrului Civic vizitatorii vor putea achiziționa bulbi, flori în ghivece, material dendrofloricol și utilaje necesare îngrijirii spațiilor verzi, iar foaierul Casei de Cultură va deveni spațiul expozițional în care instituții publice își vor demonstra măiestria în arta aranjamentelor florale. „Noutatea acestui an o constituie prezența, în acest spațiu expozițional, a reprezentanților orașului Chișinău și comunei Purcari, raionul Ștefan Vodă, din Republica Moldova, alături de Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, primăriile din Iași și Bârlad și Direcția Silvică Vaslui”, transmite Primăria.

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 10.00, în Parcul Copou, va avea loc Festivalul Mai cu FOLK, ajuns deja la a X-a ediție, care va aduna la scenă peste 120 de concurenți din Suceava, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bistrița Năsăud, Galați, Ploiești, Vaslui, Bârlad și din Republica Moldova – Chișinău, Ialoveni, Drochia, înscriși la categoriile Individual sau Grup, dornici să câștige Trofeul Festivalului. Seara zilei de sâmbătă va culmina cu spectacolul oferit de inegalabilul Alexandru Andrieș.

Premierea va avea loc duminică, 19 mai, închiderea festivalului fiind asigurată în acest an de trupa folk Focul Viu.

Tot sâmbătă, de la ora 09.00, Centrul Cultural „Alexandra Nechita” va găzdui Concursul național de interpretare pianistică Pianoforte, eveniment aflat la a II-a ediție. Peste 80 de copii talentați vor oferi publicului iubitor de muzică clasică interpretări pline de emoție ale pieselor unor mari compozitori români și internaționali.

„Expoziții temporare outdoor, recitaluri live de muzică rock, pop și folk, proiecții arhitecturale, concursuri și o expoziție interactivă de instalații digitale sunt elementele inedite cu care Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” va celebra a XX-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor în ziua de sâmbătă, 18 mai, de la ora 17.00, pe esplanada instituției. Expoziția interactivă de instalații digitale și „Proiecțiile arhitecturale” pe fațada Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” sunt parte a proiectului „Prin ochii noii generații”, finanțat de Primăria municipiului Vaslui prin Programul local pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes general pe anul 2024, domeniul Cultură”, a mai comunicat municipalitatea vasluiană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.