Peste 2.500 de copii din județ, invitați la distracție de Ziua Copilului, în curtea Episcopiei Huși

Mai mult de 2.500 de copii din medii defavorizate din întreg județul sunt invitați la a VII-a ediție a Programului „Bun venit, copilărie!”, derulat de Episcopia Hușilor. Timp de câteva ore, cei mici vor dansa, picta, juca șah, se vor da pe tobogan și în carusel, dar vor spune și rugăciuni.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, organizează și, în 2024, o activitate dedicată copiilor defavorizați din județ, la manifestare urmând să ia parte 2.500 de copii. Este vorba despre cea de-a VII-a ediție a Programului „Bun venit, copilărie!”, care în acest an se derulează sub motto-ul „Dăruind cu bucurie”. Ca și în anii trecuți, copiii participanți, cu o situație financiară modestă, au fost selectați din cadrul mai multor parohii din cuprinsul Episcopiei. Aceștia vor sosi, în dimineața zilei de 1 iunie, în curtea Catedralei Episcopale, pentru a participa la programul pregătit special pentru ei, între orele 9.00-15.00. Vor fi însoțiți de preoții parohi și de voluntari și vor avea ocazia, pe tot parcursul zilei, să se bucure de activitățile dedicate lor.

„1 iunie se apropie, iar noi suntem pregătiți să oferim o zi de bucurie și surprize pentru 2.500 de copii din întreg județul Vaslui, sub umbrela evenimentului «Bun venit, copilărie!». Ediția din acest an, a VII-a, poartă titlul «Dăruind cu bucurie», ceea ce este, în același timp, o constatare și un îndemn. Vrem să le amintim de frumusețea copilăriei micuților care poartă pe umeri povara prea grea a responsabilităților de adult, celor care cresc în medii defavorizate și se confruntă cu greutăți și multe sacrificii. Alăturați-vă inițiativei noastre și ajutați-ne să le oferim acestor copii un strop de bucurie, speranță și iubire! Să le creăm amintiri de neuitat din această perioadă specială din viața lor!”, este mesajul părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Cei mici vor avea parte de o gamă variată de activități, precum ateliere de lucru (pictură, muzică, șah), de joc (tobogane, baloane, carusel), întâlniri cu personaje din desenele animate, face-painting și multe alte surprize.

Cine dorește să sprijine acest proiect o poate face donând în contul deschis în lei: RO43RNCB0261160373430001, deschis la Banca BCR, filiala Huși, sau în cel în euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU; Revolut: 0757.938.531, https://revolut.me/afilantropiahusi.

De menționat că, la ediția din 2023, la activitatea „Bun venit, copilărie!” au luat parte peste 1.650 de copiii sărmani din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.