Bârladul va fi gazda Turneului Final al Diviziei Naționale de Juniori Under 18

Pe parcursul săptămânii viitoare, Bârladul va găzdui cele mai bune șase echipe de rugby din țară la categoria Under 18, care se vor întrece în cadrul Turneului Final al Diviziei Naționale de Juniori (DNJ) – ediția 2023-2024. Vor participa cele mai bune două echipe din regiunile Moldova, Muntenia și Transilvania. Evident, Moldova va fi reprezentată și de Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad.

După cum s-a stabilit încă din luna martie, în intervalul 27 mai – 2 iunie, Bârladul va găzdui faza finală a DNJ – ediția 2023-2024, rugby în 15, categoria U18. Decizia a fost luată de Comitetul Director al Federației Române de Rugby (FRR), care a stabilit ca Turneul Final să fie organizat de CSS Bârlad. La competiție vor paricipa cele mai bune șase echipe de rugby din țară la această categorie de vârstă, respectiv primele două clasate din Moldova, Muntenia și Transilvania.

Partidele vor fi disputate pe Stadionul „Rulmentul”, pe teren urmând a evolua următoarele șase echipe: „Vulturii” CSS Bârlad, LPS Suceava, ACSOV Pantelimon, ACS Șoimii București, CSS 2 Baia Mare și CSU-CSR Săcele- RC Cristian.

După cum a fost deja stabilit programul, pe 27 mai, de la ora 15.00, se va juca meciul LPS Suceava – CSU-CSR Săcele-RC Cristian (Grupa B), iar de la ora 17.30, meciul CSS 2 Baia Mare – CSS Bârlad (Grupa A). Peste două zile, pe 29 mai, de la ora 16.00, se vor înfrunta echipele CSU-CSR Săcele-RC Cristian – ACSOV Pantelimon (Grupa B), iar de la ora 18.30 se vor „bate” echipele CSS Bârlad – ACS Șoimii București (Grupa A).

După alte două zile de pauză, pe 31 mai, începând cu ora 11.00, va avea loc partida ACSOV Pantelimon – LPS Suceava (Grupa B), iar de la ora 13.00 – partida ACS Șoimii București – CSS 2 Baia Mare (Grupa A).

Turneul final se va încheia pe 2 iunie, cu meciurile de clasament și cu finalele. Astfel, de la ora 9.00, se va disputa partida locurilor 5-6, de la ora 11.00, va fi programată finala mică (pentru locurile 3-4), iar de la ora 13.00 – finala mare (pentru locurile 1-2).

Trebuie spus că, la ediția 2022-2023 a DNJ U18, „Vulturii” CSS Bârlad antrenați de profesorii Florin Ibănescu și Dan Tufaru au câștigat medalia de aur, devenind campionii României la această categorie de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.