Echipele de gimnaste ale CSS Bârlad, campioane naționale la Junioare III, Nivel 6 și Junioare II, Nivel 5!

Rezultat extraordinar reușit de gimnastele CSS Bârlad în cadrul Campionatului Național de gimnastică artistică feminină Individual și pe Echipe al Junioarelor III și II, desfășurat la Timișoara. În concursul pe echipe, atât micuțele din categoria Junioare III, Nivel 6 (10 ani), cât și cele din categoria Junioare II, Nivel 5 (11 ani) au cucerit titlul național, în timp ce în concursul de individual compus, Daria Iancu, inclusă în prima categorie, a devenit vicecampioană națională.

Între 6-9 aprilie, Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzduit trei competiții naționale adresate gimnastelor junioare. Acestea sunt: Turneul internațional „Rising Stars Trophy” (6 aprilie), Campionatul Național de gimnastică artistică feminină pe Echipe al Junioarelor I (6 aprilie) și Campionatul Național de gimnastică artistică feminină Individual și pe Echipe al Junioarelor III și II (8-9 aprilie).

În total, la cele trei competiții au luat parte câteva sute de gimnaste de la cluburi din întreaga țară, printre acestea regăsindu-se și 13 gimnaste de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, care au concurat doar la ultima competiție. Acestea se pregătesc sub îndrumarea profesorilor Liviu Iordache, Ana Maria Iordache, George Crupenschi, Sebastian Panaite și Paula Fotache și, grație abilităților sportive, antrenamentelor serioase și sfaturilor primite de la antrenori, micuțele au reușit să obțină trei medalii extrem de importante.

Concret, în concursul pe echipe la categoria Junioare III, Nivel 6 (10 ani), sportivele Daria Iancu, Ioana Șerban, Maria Ciortan și Maria Tănase au reușit să cucerească medalia de aur și titlul de campioane naționale. La aceeași categorie, însă la individual compus, Daria Iancu și-a îmbogățit palmaresul cu o medalie de argint și un titlu de vicecampioană națională.

De asemenea, tot pe echipe, însă la categoria Junioare II, Nivel 5 (11 ani), gimnastele Miriam Giușcă, Giulia Cișmaru, Ecaterina Căldăraru, Alexandra Balan și Gabriela Roșca au reușit aceeași performanță: titlul de campioane naționale. La individual compus, Miriam Giușcă s-a clasat pe locul cinci, iar Ecaterina Căldăraru pe locul șase.

De menționat că, la acest campionat, CSS Bârlad a mai fost reprezentat și la categoria Junioare III, Nivel 7 (9 ani) de sportivele Ecaterina Dima și Lara Schineanu, dar și la categoria Junioare II, Nivel 4 (12 ani) de gimnastele Ilona Balan și Andra Bucătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.