Deputatul USR Mihai Botez acuză: „Comasații din PNL PSD vor să resusciteze ‘Securitatea’”.

„La 34 de ani de la Revoluție, comasații din PNL PSD vor să resusciteze ”Securitatea”. Aceleași metode care au nenorocit mii de oameni în dictatura ceaușistă sunt pregătite să fie puse din nou sub comandă politică”, spune deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, după ce o propunere legislativă inițiată de 12 deputați PNL urmărește înființarea de unități speciale de filare a populației, la nivelul instituțiilor subordonate Ministerului Afacerulor Interne.

Într-un comunicat de presă, deputatul Mihai Botez, președinte USR Vaslui, se arată alarmat de faptul că „la 34 de ani de la Revoluție,  comasații din PNL PSD vor să resusciteze ”Securitatea””. „Aceleași metode care au nenorocit mii de oameni în dictatura ceaușistă sunt pregătite să fie puse din nou sub comandă politică, în acest caz la dispoziția ministrului Predoiu”, spune parlamentarul vasluian, arătând că, printr-un proiect de lege al PNL, susținut și de PSD, o parte din resursa umană de la Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Imigrări și Poliția de Frontieră va fi transformată în unități speciale de filaj, înființate și autorizate să înregistreze audio-foto-video, pe domeniul public și fără consimțământul persoanelor vizate. „Tot ce vor avea nevoie va fi existența unor „motive verosimile””, trage un semnal de alarmă Mihai Botez, care explică că, în loc de patrule pentru siguranța cetățenilor, ministrul PNL vrea ca personalul Ministerului Afacerilor Interne să se ocupe de filaj, spionaj și raportare la șefii politici.

„Procedura va fi aplicată prin ordin de ministru. Practic, totul va fi pe masa ministrului PNL Predoiu: și înregistrările, și măsurile tehnice, și măsurile organizatorice. Predoiu și PNL vor decide care cetățean trebuie să fie filat și înregistrat și care trebuie să fie protejat. Proiectul de lege în acest sens este lăsat de PSD și PNL să treacă tacit de Camera Deputaților, pentru că este evident că nu  vor dezbatere parlamentară pe acest subiect!”, transmite USR Vaslui.

„Frica lor de a pierde alegerile, totalitarismul și dorința de control sunt fără margini. Așa că PNL și Predoiu s-au decis să folosească resursele MAI pentru propriile răzbunări politice, pentru «meciuri» locale sau naționale și, mai ales, în campaniile de anul acesta. Pe banii cetățenilor și împotriva cetățenilor – aceasta este deviza sub care ar trebui să candideze comasații de la PNL și PSD”, spune deputatul Mihai Botez, care face un apel: „Nu-i lăsa să-ți fure viitorul. Nu-i lasă să te fileze și să-ți controleze viața privată. Fii alături de Dreapta Unită!”.

1 COMENTARIU

 1. ..gurile rele ar putea adăuga, pe tema asta, numele Năsui, fost ministru (necopt..) al Economiei, din partea USR. Se știe că familia Năsui, stabilită în State, are afaceri cu echipamente de supraveghere și urmărire, de pe urma căreia a prosperat binișor..

  Foarte frumos, veți spune. Da, dar a mai prosperat și dând tunuri financiare statului român.
  Mă refer la afacerea Motorola, prima mare țeapă de după revoluție, prin care ne-a văduvit cu vreo 6 milioane de verzișori.. Se mai știu și legăturile familiei Năsui cu fostul trust de comerț exterior al securității, botezat Dunărea.. Sau „pretenia” (Sic !) cu generalul Victor Atanasie Stănculescu, cel care a girat Motorola.

  Mai nou, aceiași familie finanțează USR, iar ca urmare (logică..), dl.Barna l-a înscăunat pe „dl.Goe”,
  la prima (și unica, s-ar părea..) ocazie, ca să se bucure „mamițica” din State..
  Iar dl. Goe s-a și apucat să toarne, cu voioșie, dulceață în galoșii celor de la PNL..
  „Curat-murdar”, vorba lui nenea Iancu.. și „ai puțintică răbdare, stimabile”..
  Uită-te puțintel și-n propria ogradă..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.