Cele două coruri ale Liceului Pedagogic Bârlad, pe podium la Olimpiada Corală zonală

Atât corul „Voces Moldaviae”, format din elevi de la profilul Muzică, cât și corul „MusicPed”, format din eleve de la profilul Învățător-Educatoare, ambele de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, au obținut premii la etapa zonală a Olimpiadei Corale de la Focșani.

Cei 27 de elevi care compun corul mixt de cameră al Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad au susținut, pe 6 aprilie, la Focșani, județul Vrancea, un adevărat recital. Grație celor patru piese muzicale (două în limba română și două din literatura universală corală) interpretate de corul „Voces Moldaviae”, coordonat de profesorul dirijor Mihaela Ignat, juriul de specialitate din cadrul etapei zonale a Olimpiadei Corale a fost impresionat, astfel că liceenii bârlădeni au obținut un binemeritat loc I.

S-au întrecut cele mai bune coruri de la licee cu profil muzică (secțiune unde s-a încadrat și corul „Voces Moldaviae”), licee teoretice, licee cu profil teologic, dar și școli gimnaziale de muzică și altele decât cele cu profil muzică. Din păcate, în acest an, competiția merge mai departe doar la nivel gimnazial, așa că pentru licee a fost ultima fază. Chiar dacă „Voces Moldaviae”, format din elevi ai claselor cu specializarea Instructor muzical, a obținut premiul I și ar fi trebuit să reprezinte Moldova la etapa națională, în acest an nu se va întâmpla acest lucru.

„Ne bucurăm foarte mult de acest rezultat, am muncit mult și, iată, a venit și răsplata! Cei 27 de elevi din cor s-au mobilizat foarte bine și au împărtășit bucuria de a cânta pe scenă publicului prezent”, ne-a declarat profesor dirijor Mihaela Ignat.

Cel de-al doilea cor care a reprezentat județul la această olimpiadă este corul de fete „MusicPed”, de la același liceu, coordonat de dirijor profesor Mihaela Oprea. Este format din eleve de la profilul Învățător-Educatoare. Și acestea au urcat pe scenă cu o atitudine pozitivă, au cântat și încântat publicul, astfel că au obținut premiul III la secțiunea coruri din unitățile de învățământ liceal care nu au specializarea Muzică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.