Inspectoratul Școlar a făcut verificări în cazul elevilor transportați la școală cu autoutilitara

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a făcut o anchetă la școala din Lunca Banului după ce, în spaţiul public, a apărut o înregistrare video cu mai mulţi copii din comuna Lunca Banului care erau tramsportaţi la şcoală cu o autoutilitară din cauza faptului că microbuzul şcolar era defect.Andrei Huiban, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, a explicat că, din cauza întârzierii reparaţiei la mijlocul de transport, la Lunca Banului s-a apelat la o soluţie de compromis, astfel încât copiii să nu absenteze de la cursuri.

„Am fost la faţa locului, am discutat cu directorul şi primarul. Microbuzul şcolar s-a defectat. În planificarea reparaţiilor la acest autovehicul s-a mizat pe o promptitudine care nu s-a mai respectat a firmei care trebuia să livreze piesele de înlocuit. Din păcate, firma n-a venit la timp şi erau în imposibilitatea de a-i transporta pe elevi. Pe deoparte au pus la dispoziţie un mijloc impropriu de transport, pe de altă parte, dacă n-ar fi oferit lucrul acesta, copiii n-ar mai fi mers la şcoală. Poate erau câţiva părinţi care ar fi putut să-i ducă cu maşinile personale, dar nu toţi erau în situaţia asta. Pe mine ce mă deranjează cumva este că, în campania electorală, elevii şi părinţii sunt folosiţi în felul acesta. Se mai şi filmează fără acord, ceea ce este deranjant. Nu cred că este normal să filmăm elevi şi să-i folosim în meciuri electorale din comunitatea respectivă”, a declarat luni, pentru Agerpes, Andrei Huiban.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Vaslui a mai arătat soluţia găsită de conducerea şcolii nu a fost cea mai potrivită, însă mai importantă a fost prezenţa elevilor la ore.

„A fost o observaţie pe care i-am făcut-o doamnei director că trebuia să ne informeze. Este firesc să fim informaţi ca să acordăm şi consiliere, poate îi spuneam că nu e bine. Sunt situaţii excepţionale, acum şi eu să fi fost în locul directorului, aş fi procedat la fel, adică aş fi căutat să aduc elevii la şcoală, că asta e important. Mai ales la vârsta asta, orice zi pierdută contează. Să spunem că, la liceu, autonomia în învăţare este ceva mai mare şi nu e nevoie întotdeauna de o frecvenţă ireproşabilă, dar la clasele mai mici este importantă orice zi pe care o pierzi”, a mai spus Andrei Huiban.

Între timp, așa cum au arătat cei de la ISJ Vaslui, microbuzul şcolar a fost reparat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.