Consiliul Județean și-a ales vicepreședinte, cu salariu de 26.000 de lei. „Democrația costă”

„Democrația costă”, a fost replica vicepreședintelui Consiliului Județean Ciprian Trifan față de desemnarea, cu majoritate de voturi, a lui Emil Dorin pentru exercitarea temporară a atribuțiilor vicepreședintelui instituției cu atribuții de președinte, cu un salariu de 26.000 de lei lunar. Vasluienii ar trebui să fie mulțumiți că nu îi costă, de data asta, cât s-a găsit în portbagajul fostului președinte al „prestigioasei” instituții, care nu poate rămâne fără vicepreședinte nici o secundă la volumul imens de muncă pe care purtătorii de genți din fruntea sa îl au…

Consilierul județean Pro România Emil Dorin a fost desemnat pentru exercitarea temporară a atribuțiilor vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) cu atribuții de președinte cu 19 voturi pentru, 8 împotrivă și 5 anulate, devenind clar că „prestigioasa” instituție vasluiană, atât de cunoscută la nivel național în ultma perioadă, nu poate rămâne fără un vicepreședinte nicio secundă. Mai sunt genți de purtat, probabil…  

„Nu este oportun să mai facem o desemnare în conducerea CJ Vaslui. Nu este o situație excepțională, iar CJ-ul se descurcă foarte bine cu cei doi vicepreședinți. Ne gândim și la impactul financiar, care este de 26.000 de lei pe lună pentru un singur om. Cu această sumă am încălzi 65 de apartamente. În Casa de Cultură ne-am făcut de râsul lumii și nu am avut un lucru elementar. Noi ne gândim că dăm o sinecură unui om care nu are ce face cu funcția de vicepreședinte”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier liberal, completat de un alt consilier județean liberal, Liviu Iacob, care a arătat că acest post este acordat unei persoane care nu este reprezentativă și se adaugă celor șase consilieri ai fostului președinte Dumitru Buzatu care „sunt toți degeaba”.

De cealaltă parte, Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui care îndeplinește atribuțiile președintelui, a invocat faptul că …„democrația costă”.

Noul vicepreșeidnte, Dorin Emil, s-a prezentat: „Sunt economist la bază și am o firmă privată”.

În urma punerii sub acuzare a fostului președinte Dumitru Buztau, vicepreședintele CJ-ului Ciprian Trifan a fost desemnat să exercite temporar atribuțiile de președintele al CJ, postul său rămânând „descoperit”. Astfel că, imediat, s-au pus în mișcare „combinațiile” politice. pentru ca sutele de milioane de lei vechi care ar reveni unui vicepreședinte să nu rămână neîncasate, pierdute pentru „haita” politică, mai ales că în „flămândul” județ Vaslui sunt atâția trepăduși politici care trebuie să fie recompensați.

„În vederea funcționării eficiente a aparatului de specialitate al consiliului județean și pentru îndeplinirea corespunzătoare a atribuțiilor vicepreședintelui consiliului județean cu atribuții de președinte, care sunt exercitate temporar în conformitate cu Hotărârea Consiliului Județean Vaslui nr.97/2022, considerăm că este necesară și oportună inițierea prezentului proiect de hotărâre și includerea acestuia pe ordinea de zi a primei ședințe ordinare a Consiliului Județean Vaslui”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.