România U18, cu cinci bârlădeni, pe locul V la Campionatul European de Rugby

Naționala de rugby a României U18 s-a clasat pe locul V la ediția din acest an a Campionatului European U18, rugby XV, din Cehia. Printre „Stejărei” s-au numărat și cinci bârlădeni, respectiv Cristian Petrea, Rareș Mîrzac, Marian Pelin și Cosmin Andone, legitimați la CS Rapid, și Sebastien Tofan, legitimat la CSS Bârlad, primii trei evoluând în meciul România – Belgia (scor 22-20).

România U18 a jucat, pe 18 noiembrie, ultima partidă din cadrul U18 Championship 2023 (Campionatului European U18), pentru rugby XV, din Cehia. „Stejăreii” au întâlnit în meciul pentru locurile V-VI echipa de rugby U18 a Belgiei.

Între primii 15 rugbiști români selecționați de antrenori s-au regăsit și bârlădenii Cristian Petrea, Rareș Mîrzac și Marian Pelin. Sportivii au fost formați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, însă în urmă cu câteva luni au fost transferați la CS Rapid București.

După două reprize pline de suspans și multe răsturnări de scor, „Stejăreii” au reușit să învingă Belgia cu scorul de 22-20 (la pauză 8-13) și să termine competiția continentală pe locul V. Asta chiar dacă, la finalul primei reprize, România a rămas în inferioritate numerică după eliminarea temporară a lui Mario Perici.

Campionatul European U18 s-a desfășurat la Praga (Cehia), între 11-18 noiembrie, la start fiind aliniate echipele Portugaliei, României, Spaniei, Cehiei, Belgiei, Olandei, Georgiei și Elveției. În sferturile de finală, România a fost învinsă de Portugalia (scor 15-22), iar în semifinale a câștigat în fața Cehiei (scor 18-15). Victoria i-a trimis pe „Stejărei” în meciul pentru locurile V-VI, partidă câștigată sâmbătă, în fața Belgiei.

Trebuie spus că, din lotul României, au făcut parte și bârlădenii Cosmin Andone, legitimat la CS Rapid, și Sebastien Tofan, legitimat la CSS Bârlad. Ambii s-au numărat printer primii XV jucători care au intrat pe teren în partida în care România a invins-o pe Cehia.

„Victorie pentru România U18 la Campionatul European! «Stejăreii» au câștigat cu rezultatul 22-20, obținând astfel locul V! Comunitatea noastră le transmite felicitări celor cinci sportivi crescuți în mică noastră pepinieră și le urează succes în carieră!”, au transmis antrenorii de rugby ai CSS Bârlad.

Clasamentul final:

1. Georgia

2. Portugalia

3. Spania

4. Olanda

5. România

6. Belgia

7. Cehia

8. Elveția

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.