Episcopia Hușilor acordă și în anul școlar 2023-2024 bursele „Episcopul Ioachim Mareș”

Elevii și studenții vasluieni cu rezultate deosebite la învățătură vor fi recompensați, și anul acesta, de Episcopia Hușilor, cu bursa „Episcop Ioachim Mareș”: 10 pentru elevii de liceu, a câte 300 lei lunar, și cinci burse pentru studenți, a câte 500 lei lunar, pe parcursul întregului an școlar și universitar.

Pe lângă bursele sociale pe care le acordă, Centrul Eparhial Huși scoate la concurs 10 burse pentru elevii de liceu, a câte 300 lei lunar, și 5 burse pentru studenți, a câte 500 lei lunar, pe parcursul întregului an școlar și universitar. Episcopia Hușilor a anunțată că programul de burse pentru elevi de liceu și studenți „Episcopul Ioachim Mareș”, implementat la inițiativa Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, continuă și în anul școlar și universitar 2023-2024.

„Programul de burse poartă numele vrednicului de pomenire Episcopul Ioachim Mareș, cel prin care Eparhia Hușilor a fost reactivată în anul 1996, ca omagiu adus moștenirii spirituale, culturale și edilitare lăsate tuturor credincioșilor din județul Vaslui. Bursele acordate în acest program încurajează studiul și performanțele educaționale, ele fiind adresate elevilor de liceu și studenților cu rezultate școlare deosebite, cu domiciliul în județul Vaslui”, se arată pe siteul Episcopiei.

Acest proiect se alătură celorlalte programe de burse sociale sau de studiu: „Brațele Părintești” (100 de beneficiari, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei) și „Axios” (10 beneficiari, în parteneriat cu Asociațiile NEPSIS și AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale), prin Episcopia Hușilor vine în sprijinul celor aflați în risc de abandon școlar, dar și a celor care au rezultate educaționale deosebite.

Calendarul concursului este următorul:

20.11.2023- 08.12.2023 – depunerea dosarelor (direct sau prin poştă la sediul Episcopiei Hușilor: Mun. Huși, Str. Ștefan cel Mare, nr.1, jud. Vaslui, CP 735100)

8.12.2023- 11.12.2023  – selecția dosarelor de către comisia de validare;

11.12.2023 – afișarea rezultatelor finale (pe site-ul episcopiahusilor.ro)

Pe siteul Episcopiei se găsește regulamentul complet al programului de burse și fișa tip de înscriere:

fisa-cerere-bursa-ioachim-mares-2023.pdf

regulament-burse-ioachim-mares-2023-2024.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.