Protestele salariaților instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii iau amploare, în alte județe caselor de pensii alăturându-se cei de la inspectoratele de muncă și prestații sociale. La Vaslui, angajații Casei Județene de Pensii cer alinierea salariilor lor la nivelul celor de la Casa Națională de Pensii, pentru că volumul de muncă este egal.

„Avand în vedere ca munca salariaților din cadrul caselor de pensii este una complexă, care presupune un înalt grad de responsabilitate, un consum mare de efort, de resurse intelectuale și psihice, considerăm că nu se justifica ca nivelul salarizării să fie sub nivelul de remunerare a muncii salariaților structurii centrale, din cadrul CNPP; mai mult acest lucru este discriminatoriu deoarece în cadrul altor instituții sau autorități (ANAF, Consilii Judetene, CNAS, etc) salarizarea personalului din structurile teritoriale se face prin asimilare cu cele de la nivel central”, au transmis reprezentanții salariaților de la Casa Județeană de Pensii Vaslui, care își continuă protestul.
Principala doleanță a protestatarilor este alinierea salariilor de la nivelul caselor teritoriale de pensii la nivelul funcțiilor de stat, al salariilor care există la Casa Națională de Pensii.
În țară protestelor angajaților de la casele județene de pensii li s-au alăturat, precum la Constanța, și cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă sau de la Agenția Județeană pentru Prestații Sociale. Principala revendicare a oamenilor este legată de salarii. Ei spun că salariile nu au mai crescut din 2018 și cer echitate între angajații din teritoru și funcționarii publici de la centru, Cel mai mare salariu, în prezent, la Casa de Pensii este de 4.800 de lei. Oamenii cer mărire salarială, dar, de asemenea, sunt nemulțumiți și de faptul că munca depusă este mare având în vedere lipsa de personal. Din cauza salariilor mici, mulți funcționari au migrat către alte instituții unde sunt mai bine plătiți. Protestele vor continua și zilele următoare, iar angajații sunt dispuși să facă chiar grevă generală.