Urmează două luni de controale la agenții economici ce lucrează cu carburanți și lubrifianți

Ca urmare a unui ordin de ministru, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie, o comisie mixtă formată din reprezentanți ai mai multor instituții din județ vor lua la puricat agenții economici responsabili de depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv a gazului petrolier lichefiat (GPL).

Pe 31 august, prefectul Daniel Onofrei a convocat o întâlnire la care a invitat reprezentanți ai instituțiilor responsabile de efectuarea controalelor privind depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv GPL, în instituțiile publice și la operatorii economici. Ședința a fost convocată ca urmare e emiterii unui ordin de ministru ce se aplică la nivel național și care vizează eficientizarea acțiunilor de control în acest domeniu.

Astfel, prin ordin al prefectului, s-a dispus constituirea unei comisii mixte formate din reprezentanți ai mai multor instituții: Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenția pentru Protecția Mediului, Inspectoratul de Poliție Județean, Autoritatea Rutieră Română, Inspectoratul de Stat pentru Cotrolul în Transportul Rutier, Agenția Națională de Administrare Fiscală și Serviciul Vamal.

Această comisie va avea responsabilitatea de a efectua verificări în perioada 1 septembrie – 31 octombrie, scopul controalelor fiind de a asigura conformitatea instituțiilor publice și a operatorilor economici cu regulile și standardele privind depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv a gazului petrolier lichefiat.

„Măsurile organizatorice și de coordonare au fost luate pentru a garanta siguranța și transparența în utilizarea acestor produse și pentru a preveni eventualele nereguli sau riscuri asociate cu respectivele activități. Prin intermediul comisiei mixte și a verificărilor programate, se dorește îmbunătățirea controlului și monitorizarea acestor operațiuni în toate județele României. Este important să subliniem că acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile legale și în interesul protecției mediului și al cetățenilor. Ne dorim să identificăm urgent potențialele situații care ar putea pune în pericol siguranța publică. Prin aceste măsuri de control se urmărește asigurarea unui nivel înalt de siguranță și respectarea normelor în activitățile desfășurate de către instituțiile publice și operatorii economici în domeniul depozitării, transportului, distribuției, utilizării și comercializării carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazului petrolier lichefiat”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.