Săbii, cuțite și un pistol cu șapte cartușe, confiscate de la scandalagiii din Murgeni, Bârlad și Simila

În urma celor 19 descinderi de ieri, din Murgeni, Simila și Bârlad, mascații au ridicat mai multe săbii și cuțite, spray-uri cu conținut iritant-lacrimogen și o armă scurtă de tip pistol, cu potențial letal, însoțită de șapte cartușe. Ca urmare, procurorul de caz a dispus reținerea a patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 – 47 ani (trei din Murgeni și unul din Bârlad) pentru 24 de ore.

Joi dimineață, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, luptători pentru acțiuni speciale și jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară la adrese din orașul Murgeni, comuna Zorleni și municipiul Bârlad. Perchezițiile au vizat persoane din localitățile Simila și Murgeni, acolo unde sunt instituite și zone speciale de siguranță publică.

În cauzele penale în care au fost dispuse perchezițiile se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, violare de domiciliu și infracțiuni la regimul armelor și munițiilor. Dosarele penale au fost întocmite ca urmare a unor conflicte între mai multe persoane ce au avut loc pe data de 12 august, în localitatea Simila, comuna Zorleni. Ancheta este în curs de desfășurare, polițiștii urmând a efectua cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

„În urma perchezițiilor efectuate pe 31 august, au fost descoperite și ridicate mai multe corpuri tăietor-înțepătoare, spray-uri cu conținut iritant-lacrimogen și o armă scurtă de tip pistol, cu potențial letal, însoțită de 7 cartușe. Față de patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 – 47 ani, respectiv trei domiciliați în orașul Murgeni și unul din municipiul Bârlad, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Aceștia urmează să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Potrivit acestora, acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale Vaslui și Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău.

Perchezițiile de ieri, 31 august, au legătură cu un scandal monstru izbucnit, pe 21 august, în Simila, între două grupuri de persoane din comuna Zorleni și orașul Murgeni, pentru care polițiștii chemați la fața locului ca să aplaneze conflictul au tras focuri de avertisment pentru a calma spiritele. În primă fază, 11 bărbați cu vârste între 20 – 49 ani, din Murgeni, au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, a doua zi, alți șapte bărbați cu vârste între 18 – 39 ani, respectiv patru din Murgeni, doi din Simila și unul din Bârlad, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Tot marți, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive. Din cei 18 bărbați reținuți de procurori, 13 au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. În plus, pe raza localității Simila, comuna Zorleni, și în orașul Murgeni, au fost instituite zone speciale de siguranță publică, pentru o perioadă de 15 zile. În cadrul zonelor speciale, ordinea și liniștea publică sunt menținute de către polițiști și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.