Condiții moderne pentru elevii din satul Bădeana: școală și sală de sport nou-nouțe!

Începând de luni, 11 septembrie, odată cu deschiderea anului școlar 2023-2024, elevii care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale din satul Bădeana, comuna Tutova, vor beneficia de condiții moderne de învățare. Motivul: investiția ce viza construirea unei noi școli cu fonduri nerambursabile a fost inaugurată. Aceasta a fost derulată prin PNDL și era necesară, ținând cont că vechiul local nu întrunea condițiile de siguranță pentru elevi și profesori. Tot ieri, a fost dată în folosință și sala de sport, construită prin Compania Națională de Investiții, iar curtea școlii a fost amenajată cu spații verzi și copaci.

„Mulțumesc domnului primar și Consiliului Local Tutova pentru invitația de a participa la acest moment important din viața localității. Este un loc minunat și, când spun asta, nu este doar o formulă de complezență, ci dacă ne uităm în jurul minunatei clădiri, «fabrica» de caractere, veți vedea o alta destinată trupului nostru. Întâmplarea fericită face ca alături să fie și o clădire destinată sufletului nostru și un pic mai încoace se regăsesc locuințele cetățenilor acestei localități. Într-o sinteză, dacă ar fi să mă exprim, este aici un punct central al comunității. Am spus că e o fabrică, una foarte complicată, pentru că aici copiii noștri primesc un cumul de cunoștințe, care să-i ajute să progreseze în viață, să capete o meserie, să aibă o carieră, să se afirme și să se realizeze. Aici intervine și rolul celorlalți doi actori, profesorul și părintele, pentru a forma oameni. De asta am denumit-o «fabrică». Trebuie să cunoască valorile, să știe deosebirea dintre bine și rău, dintre frumos și urât, să știe ce este solidaritatea într-o comunitate. Dacă lucrurile acestea vor fi înțelese, cu toții vom avea de câștigat”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, prezent la eveniment.

„Acesta este un moment deosebit, în care cunoașterea și visurile copiilor se vor împleti într-un viitor promițător. O școală reprezintă mult mai mult decât o clădire – este un loc în care se formează caractere, se deschid minți și se construiește baza pentru succesul lor în viață. În calitate de prefect, îmi doresc ca toate unitățile de învățământ din județ să devină faruri ale educației și progresului în comunitățile noastre. Educația este cheia către dezvoltarea durabilă și prosperitatea unei societăți. Felicitări tuturor celor implicați în reabilitarea și inaugurarea acestor unități de învățământ! Închei prin a le ura tuturor copiilor un an școlar plin de reușite, bucurii și împliniri! Să profitați din plin de oportunitățile oferite de aceste noi instituții de învățământ și să vă dezvoltați în toate domeniile vieții voastre! Să fiți mereu dornici să învățați și să vă construiți un viitor strălucit!”, a declarat prefectul județului, Daniel Onofrei, de asemenea prezent la inaugurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.