Actorii din Focșani vor juca pentru bârlădeni

Mâine, bârlădenii amatori de teatru sunt invitați la spectacolul „Tache, Ianke și Cadâr”, scris de Victor Ion Popa. Reprezentația va avea loc începând cu ora 18.30, pe scena Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad, în fața spectatorilor urmând să joace actorii Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani. Din distribuție fac parte artiștii: Sorin Frâncu (Tache), Adrian Damian (Ianke), George Costin (Cadâr), Diana Saragea (Ana), Vlad Ciubotaru (Ionel), Adrian Rădulescu (Ițic) și Paula Grosu (Baba Safta).

„De ce «Tache, Ianke și Cadâr»? Pentru că este o piesă de care ţi se face dor şi te întorci la ea, fascinat de frumuseţea replicilor. Pentru că nu poți să nu-ți doreşti să revezi povestea simplă (dar duioasă, plină de miez, umor şi fină ironie) a iubirii dintre doi tineri – unul creştin, altul «ovrei» – ajutaţi de un turc să treacă peste dogme şi prejudecăţi şi să se căsătorească. Pentru că, dincolo de poveste, piesa are un puternic mesaj uman, în care sentimentele de toleranţă, de prietenie, de întrajutorare sunt tot ceea ce contează. Pentru că «vorbăria» este un mijloc de alungare a grijilor, dar şi de rezolvare a lor: «Eu, dacă nu vorbesc, mă otrăvesc», zice Ianke. Pentru că nu e nimic pe lume mai frumos decât iubirea…”, este invitația lansată bârlădenilor de reprezentanții Teatrului „Victor Ion Popa”.

Prețul unui bilet este 30 de lei. Mai multe informații pot fi obținute apelând Departamentul „Organizare spectacole” din cadrul teatrului bârlădean. Vor răspunde Felicia Strat (0728.842.240) sau Ioana Negru (0770.954.887), care le vor putea oferi persoanelor doritoare și alte informații despre locurile libere, rezervări, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.