Bani de la județ pentru finalizarea lucrărilor la mai multe biserici

Consilierii județeni vor lua în discuție, și cel mai probabil vor aproba, în ședința lor de joi, 29 septembrie 2022, alocarea unor ajutoare financiare pentru finalizarea unor lucrări la cinci biserici din județ.

Consiliul Județean Vaslui va aloca ajutoare financiare pentru mai multe unități de cult din județ, cu care să reușească să finalizez lucrările pe care le au în derulare. Alocările vin ca urmare a solicitării Episcopiei Hușilor, în calitatea sa de unitate centrală de cult, împreună cu cererile celor cinci unități de cult din județul Vaslui.

Astfel, se va aloca Parohiei ,,Adormirea Maicii Domnului”, din municipiul Vaslui, un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru reabilitarea Complexului Social-Pastoral al parohiei. Mănăstirea Moreni, din satul Moreni, comuna Deleni, va primi un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru continuarea lucărilor de construire la biserica mănăstirii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului și Buna Vestire”. Parohia Târzii, din comuna Oltenești, va primi un sprijin financiar în valoare de 30.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construire, finisaje și instalații la biserica filie cu hramul „Sf. Ier. Nicolae”, din localitatea Pâhna, comuna Oltenești, județul Vaslui. Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din municipiul Vaslui, va primi un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru continuarea lucrărilor de pictură la biserica parohială. Parohia „Sf. Petru și Pavel”, din municipiul Bârlad, va primi un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru continuarea lucrărilor de finisaje, dotare și amenajare a bisericii parohiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.