Depistaţi la controlul de frontieră, fără drept de circulaţie

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa a doi conducători auto care au fost depistaţi conducând autovehicule care nu aveau drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În data de 6 iulie, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie Bulgaria şi R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Germania. La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii de frontieră au constatat că mijlocul de transport are atribuite numere de înmatriculare cu valabilitate teritorială limitată, pentru teritoriul Germaniei. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 49 de  ani, care conducea un autocamion înmatriculat în Slovenia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autocamionului în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta este înmatriculat cu un număr provizoriu, a cărui perioadă de valabilitate a expirat la data de 02.07.2022 şi nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculat pentru a putea circula pe drumurile publice din România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.