Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad implicată activ în Campania „Curățăm România”

De la debutul Campaniei „Curățăm România” până în prezent, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați, împreună cu voluntari de la unitățile administrative-teritoriale, au colectat peste 42.000 kg de deșeuri de pe malurile cursurilor de apă și de la acumulările din administrare.

În cadrul campaniei, personalul Sistemelor de Gospodărire a Apelor a organizat acțiuni de verificare a gradului de igienizare a cursurilor de apă și a malurilor acestora pe raza a peste 200 de U.A.T-uri, fiind impuse, unde a fost cazul, măsuri de salubrizare.

Astfel, la nivelul Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoșani, personalul propriu a colectat aproximativ 3.000 de kg de peturi, material lemnos, deșeuri menajere și cauciuc din proximitatea lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare.

Angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași au adunat împreună cu voluntarii de la U.A.T.-uri și elevii de la școli peste 36.000 kg de deșeuri. Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui a strâns cu personalul propriu peste 2.000 kg de deșeuri de pe acumulările din administrare, iar la nivelul Sistemului de Gospodărire a Apelor Galați, angajații au colectat peste 7.000 kg de deșeuri de pe lucrările hidrotehnice din administrare.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad face apel către toți cetățenii să nu mai arunce deșeurile (cauciucuri, scaune de birou, peturi, televizoare, resturi menajere) în cursurile de apă! Toți suntem responsabili pentru un mediu înconjurător nepoluat.

În conformitate cu Legea Apelor 107/1996, persoane fizice pot fi sancționate de la 25.000 lei la 30.000 lei, iar persoanele juridice/U.A.T.urile între  75.000 lei și 80.000 lei pentru depozitarea în albia sau pe malurile cursurilor de apă, pe baraje și diguri sau în zone de protecție ale acestora a deșeurilor de orice fel.

Campania „Curățăm România” este inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și continuă până în data de 31.05.2022.

Scopul campaniei „Curățăm România” este de a schimba percepția și atitudinea instituțiilor, a factorilor de răspundere și a cetățenilor, de a responsabiliza și de a implica activ cât mai mulți parteneri, în scopul colectării selective a deșeurilor abandonate și pentru predarea acestora într-un mod corect și prietenos cu mediul și de a oferi un model de bună practică cetățenilor.

Vrem o țară fără deșeuri abandonate! Vrem ape și lacuri curate!

Să păstrăm apele curate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.