Spitalul „Elena Beldiman” Bârlad începe anul cu medici noi

De câteva zile, organigrama Spitalului „Elena Beldiman” Bârlad s-a îmbogățit cu cinci noi medici, dintre care doi își vor începe activitatea chiar din ianuarie. Aceștia se adaugă celorlați aproximativ 110 existenți deja în unitate și care asigură asistența medicală pe toate secțiile.

În urma eforturilor depuse în ultima perioadă de conducerea Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad pentru completarea statului de funcții a unității cu medici din mai multe specialități, inclusiv prin repartizarea candidaților admiși la concursul de rezidențiat din noiembrie, „patrimoniul” spitalului s-a îmbogățit cu cinci noi medici. Anunțul a fost făcut chiar de conducerea unității, prin intermediul unui comunicat de presă publicat, ieri, 28 decembrie, pe pagina de internet a instituției. Astfel, potrivit acestuia, doi din cei cinci medici își vor începe activitatea în ianuarie 2022.

„Diversificarea gamei de servicii puse la dispoziția pacienților este și va fi una din prioritățile noastre! Venind în completarea serviciilor medicale oferite în cadrul Spitalului de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad, începând cu anul 2022, echipei noastre se alătură noi medici în următoarele specialități: • dr. Georgiana Țuțu Marcu – în cadrul secției Chirurgie Generală – Compartiment Chirurgie Pediatrică (din luna ianuarie); • dr. Bogdan Victor Buzamăt – în cadrul Ambulatoriului Integrat – Cabinet Urologie (din luna ianuarie); • dr. Andreea Luiza Palamaru – în cadrul Compartimentului Gastroenterologie (din luna aprilie). Tot de la începutul anului 2022, se completează echipa Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală prin prezentarea la post a medicului rezident dr. Mihaela Nițu, respectiv revenirea în activitate a dr. Ionela Nichifor. Le urăm «Bun venit, succes, forță, răbdare, echilibru și implicare în desfășurarea activității alături de echipa noastră!»”, este mesajul publicat de spital.

Reamintim că, de mai mulți ani, schema de personal a spitalului bârlădean arată că unitatea își desfășoară activitatea cu un deficit serios de personal. Concret, potrivit informațiilor furnizate de spital candidaților care au participat la concursul desfășurat pentru ocuparea funcției de manager, în iunie 2021, doar 76,22% din statul de funcții era ocupat. Adică, dintr-un total de 1.270 de posturi aprobate conform statului de funcții, în vară erau ocupate doar 968, restul de 302 fiind vacante. Astfel, în ceea ce privește sectorul personalului auxiliar, ar mai fi nevoie de 105 infirmiere, îngrijitoare și brancardieri, iar la capitolul personal mediu sanitar și asistenți cu studii superioare, situația pare la fel de gravă, întrucât spitalul are pe statul de plată doar 465 de salariați și ar mai avea nevoie de încă 93. În ceea ce privește sectorul medical, gradul de ocupare este de numai 64,5%, adică sunt 109 medici (dintre care 18 rezidenți), și ar mai fi nevoie de încă 60 de doctori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.