Surpriză la Bârlad: 19 firme sunt interesate de modernizarea și extinderea Grădiniței nr. 8!

În timp ce unele licitații sunt anulate din lipsă de oferte, în mod surprinzător, la cea privind modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței nr. 8 Bârlad, lansată pe SICAP la începutul lui octombrie, au fost depuse oferte din partea a 19 firme interesate, distribuite în doi ofertanți unici și două asocieri. Urmează ca, până la finele lunii decembrie, dosarele cu documentele depuse să fie evaluate din punct de vedere tehnic și financiar, iar apoi să aflăm câștigătorii licitației. Investiția se preconizează a se realiza în decurs de 21 de luni și se ridică la circa 4,4 milioane de lei cu TVA, majoritatea banilor provenind de la Uniunea Europeană.

Pe data de 8 octombrie, Primăria Bârlad a publicat pe SICAP, portalul pentru licitațiile online, anunțul privind lucrările de execuție pentru obiectivul de investiții „Modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 Bârlad”. De fapt, aceasta este a doua licitație lansată, anterior (pe 14 iulie) autoritățile locale încercând să găsească constructori interesați de lucrări, însă valoarea destul de mică a investiției a făcut ca procedura să fie anulată, indicatorii tehnico-economici să fie actualizați, iar ulterior anunțul să fie urcat din nou pe SICAP. Noua valoare totală a investiției se ridică la 3.714.325,63 lei fără TVA (adică 4.420.047,50 lei lei cu TVA). Potrivit anunțului, firmele interesate de această investiție și-au putut depune ofertele până pe data 3 noiembrie, ora 15.00. Până la expirarea perioadei de înscriere au fost depuse patru oferte. Astfel, oferte au fost făcute din partea a 19 firme, distribuite în doi ofertanți unici și două asocieri.

Acestea sunt: • Ofertant unic Iasicon SA (ofertant leader) – Dyatransal 2012 (subcontractant) – Facility Instal SRL (subcontractant) – Clima Therm Center SRL (subcontractant); • Ofertant unic Neo Route (ofertant leader) – SCIR (terț) – Burhome Instal (subcontractant) – Romold SRL (subcontractant) – Alarmtel (subcontractant); • Asocierea Urban Proiect SRL (ofertant leader) – KTZ EDIL International SRL (ofertant) – SC Climal SRL (subcontractant) – DAS SRL (subcontractant); • Asocierea Amenajari Ivcons (ofertant leader) – Lex Protect Tehnic (subcontractant) – ACS New Antreprenor Construct (ofertant) – Lex Protect Buzău (subcontractant) – SC GazInstal Energy SRL (subcontractant) – Kazinst Grup SRL (subcontractant).

Documentele depuse de constructorii interesați de investiție au început deja să fie verificate în cele mai mici detalii. Așa cum se arată pe SICAP, cele patru oferte vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până pe data de 29 decembrie. Ulterior, va fi desemnat un câștigător și va fi semnat contractul de execuție a lucrărilor, ce trebuie realizate în decurs de 21 de luni. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai scăzut preț.

Investiția presupune extinderea și refuncționalizarea spațiului existent situat pe strada Dragoș Vodă nr. 26, în vederea adecvării dimensiunii sălilor la cerințele minime de cubaj de aer, dezvoltarea și actualizarea bazei logistice educaționale, ca suport pentru desfășurarea unui proces educativ atractiv, asigurarea unei performanțe energetice superioare prin izolarea termică a clădirii, instalarea unui sistem de panouri solare, reabilitarea instalațiilor electrice, de încălzire și sanitare, dar și amenajarea exterioară a perimetrului grădiniței: loc de joacă și alei pietonale. Așa cum au votat consilierii locali în august, odată modernizată și extinsă, grădinița va avea subsol, parter și un etaj, o suprafață construită desfășurată de 1.265,20 metri pătrați, din care 568 metri pătrați reprezintă suprafața construită, iar 1.013,70 metri pătrați – suprafața utilă desfășurată.

De menționat că, în mai 2018, consilierii au aprobat construirea unei extinderi care să adăpostească două săli de clasă cu grup sanitar și depozit aferent fiecăreia dintre ele, o sală multifuncțională, centrală termică și magazie. Extinderea va fi alcătuită din două tronsoane cu regim de înălțime parter și etaj, respectiv parter, alăturate cu asigurarea unui rost seismic. Tronsonul cu parter și etaj va asigura comunicarea cu grădinița existentă și va adăposti un hol de circulație și o sală multifuncțională la parter, respectiv o sală de clasă cu grup sanitar și depozit la etaj. Al doilea tronson va adăposti o sală de clasă cu grup sanitar și depozit, centrala termică și magazia.

Locul de joacă pentru copii va fi amenajat în partea Sudică a amplasamentului. Suprafața acestuia se va finisa cu dale de cauciuc dispuse pe strat de nisip. Locul de joacă se va mobila cu echipamente specifice (leagăne, trambuline, balansoare, etc.) și va fi împrejmuit cu un gard cu o înălțime de 90 centimetri. Împrejmuirea se va realiza cu elemente din lemn, ce vor fi protejate împotriva intemperiilor cu lacuri ecologice.

Investiția este finanțată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 10, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 10.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului. Așa cum au aprobat consilierii locali la finele lunii august, investiția are o valoare totală de 5.583.433,34 lei cu TVA, din care suma de 4.225.521,48 lei cu TVA reprezintă cheltuielile cu construcția și montajul.

Trebuie spus că, în septembrie 2019, reprezentanții primăriei au demarat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a proiectului tehnic și de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție. În ianuarie 2020, contractul a fost atribuit firmei SC Pencraft SRL din județul Iași, pentru suma de 105.000 lei fără TVA (adică 124.950 lei cu TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.