PICKnic Europa – ecologizare, picnic și plantare

Centrul Europe Direct Vaslui și Consiliul Județean Vaslui, organizează, astăzi, 17 noiembrie 2021, începând cu ora 13.00, evenimentul “PICKnic Europa”.

Obiectivul evenimentului este de a contribui la conștientizarea viitoarei generații asupra importanței protejării mediului, de a încuraja populația județului Vaslui să acționeze în mod responsabil față de mediul înconjurător și de a contribui astfel la reducerea poluării și protejarea biodiversității naturale.

Schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și pentru întreaga lume. Din acest motiv, prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene  este de a transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic, până în anul 2050. Pactul verde european va transforma UE într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Evenimentul “PICKnic Europa” răspunde priorității Comisiei Europene, Pactul verde european și va cuprinde o acțiune de ecologizare, un dialog informal despre prioritatea Comisiei Europene – „Pactul verde european” și plantarea a 27 de stejari, câte unul pentru fiecare stat membru UE, ce vor alcătui pădurea manifest – EU4EST, pe terenul din curtea Spitalului Județean Vaslui.

La eveniment vor participa tineri, cadre didactice și reprezentanți ai administrației publice locale, precum Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, Garda de Mediu și Direcția Silvică a județului Vaslui.

Persoană de contact – Dumitraş Mihaela, ofiţer comunicare la Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, telefon 0235/361652, e-mail europedirectvaslui@cjvs.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.