Toți elevii din județ se reîntorc în bănci

Minivacanța de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, aduce o veste bună pentru învățământul vasluian: grație scăderii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în aproape toate localitățile din județ, de joi, 2 decembrie, toate unitățile școlare din județ își vor relua activitatea față în față. Chiar dacă procentul cadrelor didactice vaccinate nu trece de 60% în fiecare instituție de învățământ, toți preșcolarii și elevii vor reveni în bănci. Evident, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție.

„Inspectoratul Școlar Județean (ISJ, n.r.) Vaslui monitorizează permanent dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ. Consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ adoptă scenariul de funcționare în funcție de analiza situației epidemiologice întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea ISJ Vaslui. În acest sens, începând cu 24 noiembrie 2021, Ministerul Educației publică zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte. Conform Ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr. 5.338/2.021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul on-line la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3‰. Începând cu 2 decembrie 2021, toate școlile din județul Vaslui vor funcționa în sistem față în față (fizic)”, se arată într-un comunicat al ISJ Vaslui remis vineri, 26 noiembrie.

Pe pagina de internet a ISJ Vaslui, poate fi găsită și lista cu toate cele 631 de unități școlare din județ, în dreptul fiecăreia fiind trecute rata de vaccinare a personalului și scenariul de funcționare începând cu 2 decembrie (https://isj.vs.edu.ro/download/Situatie-scenarii-scoli-VS_26-NOV_2.pdf).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.