Liberalii vasluieni, de partea „echipei câștigătoare”

Liberalii vasluieni, în cea mai mare parte, au fost de partea „echipei câștigătoare”, așa cum și-a intitulat Florin Cîțu echipa cu care a câștigat conducerea partidului și în care Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, este vicepreședinte pentru zona de Nord-Est. „Nu am nicio îndoială că preşedintele Florin Cîțu este pregătit să consolideze un Partid Naţional Liberal puternic, activ şi unitar”, a spus Tudor Polak, președintele Filialei Municipale Vaslui a PNL.

De sâmbătă, 25 septembrie 2021, după patru luni de campanie internă, premierul Florin Cîțu a devenit noul președinte al Partidului Național Liberal. El l-a învins în competiția internă pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte în funcție, cu peste 60% dintre voturile delegaților la Congresul PNL care a avut loc la București, la RomExpo. Un număr de 4.848 de voturi valabile au fost introduse în urnă. Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi – 60,2%. Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri – 39,7%. 72 de voturi au fost anulate.

Astfel, Florin Cîțu a devenit, oficial, președintele Partidului Național Liberal, cu o echipă de conducere a partidului, pe care și-a intitulat-o, încă de la debutul campaniei interne, „echipa câștigătoare”, din care face parte, ca vicepreședinte și vasluianul Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, care a devenit vicepreședinte al partidului, responsabil pentru zona de Nord-Est.

„Am trecut printr-o campanie internă cu multe controverse, care şi-a spus cuvântul când vine vorba despre unitatea şi cooperarea din cadrul partidului”, a scris pe pagina sa de socializare deputatul Tudor Polak, președintele Filialei Municipale Vaslui a PNL, care și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu, încă de la anunțul de a candida la președinția partidului făcut de acesta.

„Trebuie să ne reamintim că facem echipă pentru dezvoltarea României, iar cel mai important, în urma acestei competiții, este să ne remontăm pentru a guverna responsabil şi cu rezultate. Câştigătorii acestei curse trebuie să fie românii”, a scris Polak, la sfârșitul confruntării de la vărful partidului care s-a soldat cu multe scandaluri publice și acuzații.

„Nu am nicio îndoială că preşedintele Florin Cîțu este pregătit să consolideze un Partid Naţional Liberal puternic, activ şi unitar.

România liberală, pe care o vom construi împreună, înseamnă progres, modernizare şi profesionalism politic. Asta trebuie să oglindească PNL în următorii ani”, a mai scris Tudor Polak, care l-a felicitat pe noul președinte al PNL și echipa sa.

Din echipa de conducere a PNL fac parte acum Dan Vîlceanu – secretar general, Rareș Bogdan – prim-vicepreședinte, Lucian Bode – prim-vicepreședinte, Iulian Dumitrescu – prim-vicepreședinte, Gheorghe Flutur – prim-vicepreședinte, Nelu Tătaru – vicepreședinte Nord Est, Silviu Cosa – vicepreședinte Sud Est, Ciprian Pandea – vicepreședinte Sud Muntenia, Gigel Știrbu – vicepreședinte Sud Vest, Hubert Thuma – vicepreședinte București – Ilfov, Marcel Vela – vicepreședinte Vest, Ciprian Dobre – vicepreședinte Centru, Ionel Bogdan – vicepreședinte Nord Vest, Florin Roman – vicepreședinte Administrație, Alina Gorghiu – vicepreședinte Grupuri Vulnerabile, Virgil Popescu – vicepreședinte Economie, George Stângă – Agricultură, Monica Anisie – vicepreședinte Români de Pretutindeni, Mircea Fechet – vicepreședinte Mediu, Adrian Cozma – vicepreședinte Tineret și Sport, Nicolae Ciucă – vicepreședinte Apărare, Pavel Popescu – vicepreședinte Comunicații și Digitalizare, Cristian Bușoi – vicepreședinte Sănătate, Robert Sighiartău – vicepreședinte Externe, Sorin Câmpeanu – vicepreședinte Educație, Gheorghe Falcă – vicepreședinte, Alexandru Muraru – vicepreședinte Cultură, Daniela Câmpean – vicepreședinte, Alin Nica – vicepreședinte și Alin Tișe – vicepreședinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.