În atenția șoferilor și a pietonilor din Bârlad!

Pentru o scurtă perioadă, traficul pietonal și rutier este deviat pe Bulevardul Republicii, în zona Școlii Profesionale, din Bârlad, ca urmare a faptului că se lucrează la montarea unor borduri și la refacerea carosabilului din preajma mall-ului „Bârlad Value Centre”, ce urmează să fie deschis publicului în decembrie.

Potrivit reprezentanților Primăriei Bârlad, de pe data de 10 septembrie, traficul auto și pietonal este deviat în zona viitorului centru comercial „Bârlad Value Centre”, ce include hypermarket-ul Carrefour și magazinul de bricolaj Dedeman și care va funcționa în zona de Nord a orașului, pe locul unor foste hale ale SC Rulmenți SA. Aceștia au precizat că, în urma unor solicitări din partea constructorului viitorului centru comercial, începând de vineri au fost luate o serie de măsuri pentru desfășurarea în siguranță a traficului rutier și pietonal din zonă.

Astfel, în colaborare cu reprezentanți ai Biroului Rutier, Poliției Locale Bârlad și conducerii Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, s-a decis deschiderea traficului rutier pe ambele sensuri, dar pe un singur fir, pe distanța Peco – Școala Profesională. În plus, pentru siguranța elevilor acestui liceu, care vor începe cursurile luni, 13 septembrie, traficul pietonal va fi permis doar pe trotuarul Grădinii Publice. Pentru mai multă siguranță, traversarea pietonilor se va face pe o trecere temporară din zona Peco, iar revenirea acestora pe partea unității școlare va fi pe trecerea deja existentă din dreptul porții nr. 2 a SC Rulmenți SA. Accesul în curtea școlii va fi permis doar pe poarta principală.

„Sunt o serie de lucrări importante care se desfășoară acum în zonă și trebuie să acordăm atenție deosebită siguranței traficului pietonal și rutier. În prezent, se lucrează la montajul unor borduri și refacerea carosabilului de pe sensul de intrare în oraș, operațiuni care se fac cu utilaje grele. Pentru a nu apărea probleme, am regândit toată zona traficului. Avem toate asigurările că, în circa o săptămână, lucrările începute astăzi (vineri, 10 septembrie, n.r.) se vor termina, motiv pentru care facem apel la înțelegere, atât din partea șoferilor cât și a pietonilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.