Echipa de robotică a Colegiului „Cuza Vodă” Huși, premiată la Campionatul Național de Robotică

Calificată printre cele 24 de echipe de la licee din întreaga țară, „Quasar Robotics Ro127”, echipa de robotică din cadrul Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși, a obținut premiul III la faza națională a celui mai important concurs din domeniul roboticii adresat liceenilor.

Între 28-30 august, Sala Polivalentă din București a găzduit Campionatul Național de Robotică pentru Licee „BRD FIRST Tech Challenge Romania”, competiție organizată de Asociația „Nație prin Educație”. În urma fazelor regionale desfășurate în primăvară, la etapa națională s-au calificat 24 de echipe de robotică din întreaga țară.

Pentru că, la „Regionala FTC Iași”, care a fost jurizat în sistem virtual, „Quasar Robotics Ro127”, echipa din cadrul Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși, a obținut premiul I la secțiunea „Think” cu un punctaj mare, liceenii hușeni s-au calificat la faza națională a concursului. Adică tocmai la campionatul desfășurat, în week-end, în capitală.

Așa cum a fost structurată de organizatori, prima parte a concursului (28 august) a reprezentat jurizarea online, adică fiecare echipă a susținut o prezentare în care a vorbit despre modul în care a proiectat și construit robotul înscris în competiție, precum și toată activitatea echipei din acest sezon. În cea de-a doua parte a concursului (30 august), desfășurată în Sala Polivalentă din București, au avut loc „meciurile” dintre roboții participanți. În urma punctajelor acumulate după cele două probe, „Quasar Robotics Ro127” a obținut premiul III la categoria Control Award, ce se acordă echipelor care au utilizat cel mai bine programarea și senzorii de pe robot.

„Sunt mândru de voi, «Quasar Robotics»! Ați intrat în top 10 al echipelor de robotică din România. Creativitatea combinată cu studiul intens și munca făcută din plăcere a dat roade. Premiul III Control Award! Bravo! Și, ca să fim foarte preciși, am concurat cu cele mai tari echipe din țară și din lume, dacă ținem cont de faptul că «AutoVortex» sunt campioni mondiali, iar «Quantum» s-a umplut de premii în Canada și Rusia”, a postat profesorul Cristi Mihăiță, coordonatorul echipei hușene, pe contul său de socializare.

„După o zi de energie, ne putem lăuda cu premiul III Control Award și cu un loc în topul celor mai bune 10 echipe din țară! Felicitări tuturor echipelor și mulțumiri «BRD FIRST Tech Challenge Romania» pentru această oportunitate!”, au postat luni seară, 30 august, membrii „Quasar Robotics” pe pagina oficială de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.