Consilierii bârlădeni au votat: Poliția Locală se reorganizează!

13
5304

La 16 ani de la înființare, Poliția Locală Bârlad va fi reorganizată pentru eficientizarea activității, în sensul că cele patru birouri și trei compartimente care funcționează în prezent vor fi desființate și, în locul lor, vor fi create trei servicii cu 11 compartimente. Așa cum au votat consilierii locali, numărul angajaților va rămâne neschimbat, respectiv 64, însă, cât de curând, vor fi scoase la concurs noile funcții de conducere.

După îndelungi dezbateri, consilierii bârlădeni întruniți ieri, 31 august, în ședință ordinară au aprobat, printre altele, și un proiect de hotărâre ce viza reorganizarea Poliției Locale Bârlad, serviciu aflat în subordinea Consiliului Local Bârlad. Instituția a luat naștere în 2005 sub numele de Poliția Comunitară și funcționează cu 64 de angajați, deși statul de funcții prevede un total de 81 de salariați. Reorganizarea a fost cerută de Vasile Chelaru, actualul director executiv al instituției, și a avut la bază nevoia de eficientizare a activității din toate birourile și compartimentele existente, astfel încât să îndeplinească atribuțiile stabilite prin lege la un nivel ridicat de eficiență și eficacitate.

Astfel, așa cum se arată în referatul întocmit de acesta și înaintat la începutul lunii Primăriei și Consiliului Local Bârlad, în prezent, instituția este structurată astfel: • Direcție – Conducere (directorul executiv); • Birou Activitate Comercială (1 șef – Gigi Popa și 7 posturi de execuție); • Birou Circulație pe Drumurile Publice (1 șef – Constantin Olariu și 10 posturi de execuție); • Birou Dispecerat, Protecția Mediului, Monitorizare Obiective și circulație, Relații cu Publicul, Evidență Procese Verbale, Protecția Muncii, Medicina Muncii (1 șef – Iulian Obreja și 6 posturi de execuție); • Birou Ordine și Liniște Publică și Pază a Bunurilor (1 șef – Marian Plopeanu și 46 posturi de execuție); • Compartiment Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal (2 posturi de execuție); • Compartiment Evidența Persoanei, Personal (2 posturi de execuție); • Compartiment Financiar, Achiziții, Administrativ (3 posturi de execuție).

Potrivit aceluiași document, odată cu reorganizarea, cele patru birouri enumerate mai sus se vor desființa prin reducerea celor patru posturi de conducere ocupate acum de Gigi Popa, Constantin Olariu, Iulian Obreja și Marian Plopeanu.

În continuare, referatul întocmit de directorul Vasile Chelaru prezintă și noua structură propusă după reorganizare, urmând a fi înființate următoarele servicii:

• Direcție – Conducere (directorul executiv);

• Serviciul Siguranță Publică și Rutieră (1 șef serviciu și 26 posturi de execuție) format din trei compartimente subordonate: – Compartiment Pază și Patrulare (12 posturi execuție), Compartiment Siguranță Rutieră (10 posturi de execuție), Compartiment Evidența Persoanelor (4 posturi de execuție);

• Serviciul Protecția Mediului, Control Comercial și Urbanistic (1 șef serviciu și 22 posturi de execuție) format din trei compartimente subordonate: – Compartiment Protecția Mediului (14 posturi de execuție), – Compartiment Activitate Comercială (4 posturi de execuție), – Compartiment Disciplina în Construcții (4 posturi de execuție);

• Serviciul Dispecerat și Intervenții (1 șef serviciu și 23 posturi de execuție) format din trei compartimente subordonate: – Compartiment Dispecerat, Monitorizare Video (9 posturi de execuție), – Compartiment Intervenții (12 posturi de execuție), – Compartiment Relații cu Publicul, Secretariat (2 posturi de execuție);

• Compartiment Financiar, Juridic, Achiziții Publice (3 posturi de execuție);

• Compartiment Resurse Umane și Statistică (3 posturi de execuție).

Potrivit aceluiași document trimis autorităților locale, după reducerea celor patru posturi de conducere menționate mai sus și înființarea noilor servicii, cei patru șefi de birou nu vor trece automat pe noile funcții de conducere, ci vor trebui să se înscrie la concursul ce va fi organizat cât de curând. Însă, numărul angajaților va rămâne același ca și acum, adică 64 de salariați (60 funcționari publici și 3 personal contractual). Asta deși statul de funcții prevede un număr de 81 de salariați, din care 78 de funcționari publici și 3 personal contractual.

13 COMENTARII

  1. De fapt adevarata reorganizare e alta, oameni verticali care nu au vrut să facă ilegalități cum a dorit Chelaru, trebuie înlăturați, de ce nu au pus proiectul în dezbatere publică și l-au pus peste ordinea de zi?

  2. Dna Adriana, conform legii funcționarii publici fac testare psihologică anual, Chelaru de cînd nu a mai făcut, omul e bolnav, cum să faci reorganizare pe considerente personale, și să minți cu tupeu autoritățile statului, a consultat și polițiștii locali pe spinarea cărora se lăfăie Chelaru pe banul public.
    Întrebați semnatarul proiectului, dna Vintilă probabil, știe unde este sediul Poliției Locale, și dacă s-a întilnit cu toții pentru a le asculta doleantele, s-au s-a lăsat influientata de un arestat mincinos cum este Chelarul.

  3. auzi la el face o economie de 17000lei, daca tu pleci si ramâi cu pensia ta de 11000lei, se face o economie la buget de de 70000lei prostule, si daca ramâi in sistem statul cistiga 40000 mult mai mult decit o smotocesti, care-s diferentele cap pătrat.
    Consilierii oricum nu au inteles nimic din bolmojala spusa si de cât rahat ai mâncat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.