Vizita premierului Cîțu în județ agită apele în Consiliul Județean

Vizita premierului liberal Cîțu, mîine, în județul Vaslui, pentru a participa la alegerile din Filialal Teritorială PNL Vaslui, l-a determinat pe președintele Consiliului Județean Dumitru Buzatu să reproșeze, în ședința de CJ de miercuri, o „tradiție a guvernărilor liberale”: refuzul premierilor liberali de a se întâlni cu autoritățile județene. Consilierii liberali l-au invitat pe Buzatu să-l aștepte pe premier cu flori la Sala Sporturilor, unde vor avea loc alegerile. Cum era de așteptat, replica lui Buzatu nu a întârziat: nu va veni el, dar îi va invita pe primarii care au nevoie de bani să-l întâmpine pe premier…

„Ne confruntăm cu o avalanșă de cereri de susținere a activității unităților administrativ-teritoriale din județ”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, în ședința de ieri, atunci când în discuție a fost pusă „alimentarea” cu sume a fondului de rezervă al instituției. În dezbatere se afla proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetară. „În cea mai mare parte, cei care trimit cereri au intenții foarte bune și speră, în condițiile în care nu se întrevede sprijin din altă parte, că îi vom putea sprijini noi pentru investițiile pe care le au”, a mai spus Buzatu. „Eu sunt foarte sceptic. Numai acolo unde există o nevoie ultrapresantă noi vom putea interveni”, a spus Buzatu, motivând cu lipsa fondurilor. „Am putea să avem cea mai mare bunăvoință, dar nu am putea să dăm nicio mână de ajutor cuiva”, a adăugat el.  

Pe fondul preconizatei vizite a premierului Florin Cîți în județ, pentru a participa la alegerile pentru șefia Filialei Teritoriale PNL, care vor avea loc vineri, la Sala Sporturilor din municipiul Vaslui, Dumitru Buzatu și-a exprimat speranța că liberalii vasluieni care îl vor întâlni pe premier îi vor prezenta doleanțele financiare ale primarilor din județ.

„Nicio instituție din județul Vaslui nu am auzit să fie implicată în această vizită. Există o tradiție, în linia guvernărilor liberale, ca prim-ministrul să nu ia niciodată contact cu autoritățile locale. Ba mergea pe la Albița, ba prin vreun sat… Acum, singurul punct de interes este Sala Sporturilor”, a atacat apoi Dumitru Buzatu. „Înțepătură” pe care consilierii liberali nu puteau să o primească fără nicio replică. Așa că liberalul Liviu Iacob l-a invitat pe președintele CJ și al pesediștilor din județ să… îl aștepte cu flori pe premier, la Sala Sporturilor. „L-aș fi așteptat, într-un mod protocolar, la instituțiile oficiale ale statului, printre care se numără și CJ”, a replicat, la rândul lui, Buzatu. „Pot să sugerez celor care doresc să-i comunice ceva să profite de această ocazie”, a adăugat el.  

Vicepreședintele CJ, Dan Marian, a intervenit pe aceeași linie cu un mesaj către liberali: „Poate reușesc să-l convingă pe premier să facă o vizită la CJ Vaslui. Îi vom pune la dispoziție nevoile și solicitările noastre”. „Observăm, prin vocea consilierilor liberali, că se așteaptă rezolvarea acestor probleme doar din partea CJ Vaslui, ori CJ nu poate să rezolve aceste probleme astăzi. Le voi transmite personal primarilor că se va afla în județ premierul Cîțu”, a spus Marian.

Și consilierul liberal Gheorghe Veziteu a intervenit: „Să nu credeți că noi nu avem discuții constructive cu prim-ministrul României”.

„Poate că vorbiți, dar nu vă ascultă nimeni”, a parat Dumitru Buzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.