O întrebare de 3,6 milioane de lei: cine va moderniza Grădinița nr. 8 din Bârlad?

În sfârșit, la aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare, a fost demarată procedura în vederea găsirii unui constructor interesat de lucrările de modernizare și extindere a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 Bârlad. Contractul are o valoare totală de peste 3,6 milioane lei cu TVA și are o durată de implementare de 21 de luni.

La aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare cu fonduri europene, Primăria Bârlad a publicat pe SICAP, portalul pentru licitațiile online, anunțul privind lucrările de execuție pentru obiectivul de investiții „Modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 Bârlad”. Potrivit anunțului publicat pe 14 iulie, contractul are o valoare totală de 3.027.426,08 lei (adică 3.602.637,04 lei cu TVA), iar ofertele firmelor interesate de acest contract sunt așteptate până pe data de 23 august, ora 15.00. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până pe data de 25 octombrie. Ulterior, va fi desemnat un câștigător și va fi semnat contractul de execuție a lucrărilor, ce trebuie realizate în decurs de 21 de luni. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai scăzut preț.

Investiția presupune extinderea și refuncționalizarea spațiului existent situat pe strada Dragoș Vodă nr. 26, în vederea adecvării dimensiunii sălilor la cerințele minime de cubaj de aer, dezvoltarea și actualizarea bazei logistice educaționale, ca suport pentru desfășurarea unui proces educativ atractiv, asigurarea unei performanțe energetice superioare prin izolarea termică a clădirii, instalarea unui sistem de panouri solare, reabilitarea instalațiilor electrice, de încălzire și sanitare, dar și amenajarea exterioară a perimetrului grădiniței: loc de joacă și alei pietonale. Așa cum au votat consilierii locali în februarie, odată modernizată și extinsă, grădinița va avea subsol, parter și un etaj, o suprafață construită desfășurată de 1.265,20 metri pătrați, din care 568 metri pătrați reprezintă suprafața construită, iar 1.013,70 metri pătrați – suprafața utilă desfășurată.

De menționat că, în mai 2018, consilierii au aprobat construirea unei extinderi care să adăpostească două săli de clasă cu grup sanitar și depozit aferent fiecăreia dintre ele, o sală multifuncțională, centrală termică și magazie. Extinderea va fi alcătuită din două tronsoane cu regim de înălțime parter și etaj, respectiv parter, alăturate cu asigurarea unui rost seismic. Tronsonul cu parter și etaj va asigura comunicarea cu grădinița existentă și va adăposti un hol de circulație și o sală multifuncțională la parter, respectiv o sală de clasă cu grup sanitar și depozit la etaj. Al doilea tronson va adăposti o sală de clasă cu grup sanitar și depozit, centrala termică și magazia.

Locul de joacă pentru copii va fi amenajat în partea Sudică a amplasamentului. Suprafața acestuia se va finisa cu dale de cauciuc dispuse pe strat de nisip. Locul de joacă se va mobila cu echipamente specifice (leagăne, trambuline, balansoare etc.) și va fi împrejmuit cu un gard cu o înălțime de 90 centimetri. Împrejmuirea se va realiza cu elemente din lemn, ce vor fi protejate împotriva intemperiilor cu lacuri ecologice.

Investiția este finanțată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 10, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 10.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului. Așa cum au aprobat consilierii locali la finele lunii iunie, investiția are o valoare totală de 4.721.699,87 lei cu TVA, din care suma de 4.291658,33 lei reprezintă valoarea totală eligibilă.

Trebuie spus că, în septembrie 2019, reprezentanții primăriei au demarat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a proiectului tehnic și de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție. În ianuarie 2020, contractul a fost atribuit firmei SC Pencraft SRL din județul Iași, pentru suma de 105.000 lei fără TVA (adică 124.950 lei cu TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.