Vascar raportează venituri de 22,8 milioane EUR la finalul lui 2020, în creștere cu 13% față de anul precedent. Creștere sustenabilă pentru 2021-2024

0
409
  • 5 milioane EUR investiții în retehnologizare și modernizare în ultimii 5 ani, dintre care 1,5 milioane EUR în 2020, la care se adaugă  3 milioane EUR  investiții contractate pentru anul  2021
  • Peste 8 milioane de euro plăți la bugetul de stat în ultimii 5 ani, dintre care 2,3 milioane EUR în 2020
  • 37 de ani de activitate și un angajament pentru viitor, strategia de sustenabilitate pentru perioada 2021-2024
  • Unul dintre cei mai mari angajatori regionali, cu peste 400 de angajați
  • Implicare în comunitate prin donații pentru sănătate, susținerea învățământului dual, ajutoare pentru persoanele defavorizate
  • Peste 200.000 EUR alocați pentru măsuri sanitare în 2020 – testarea Covid-19 a angajaților și soluții suplimentare de securitate

Vascar, unul dintre principalii jucători din industria cărnii, anunță o cifră de afaceri de 22,8 milioane EUR la finalul lui 2020, în creștere cu 13% față de anul 2019. Pentru 2021 managementul companiei estimează o creștere a cifrei de afaceri de 5% față de anul 2020 și investiții în modernizarea fabricii și a magazinelor propriii în valoare de 3 milioane EUR.

Compania împlinește anul acesta 37 de ani, ocazie cu care avansează un angajament pentru viitor: strategia de sustenabilitate pentru 2021-2024, axată pe patru piloni – responsabilitate față de angajați, producție responsabilă, grijă față de mediu, implicare în problemele comunității.

Direcțiile stabilite de managementul Vascar în cadrul strategiei de sustenabilitate pentru 2021-2024 au la bază obiective precum: sănătate și bunăstare; egalitate de gen; muncă decentă și creștere economică; industrie, inovație și infrastructură; consum și producție responsabile. 

„Investim continuu pentru consolidarea firmei în mod sustenabil iar responsabilitatea socială este parte din business. Dorim să oferim partenerilor, clienților și angajaților o viziune de ansamblu, transparentă, asupra activității companiei în domeniul responsabilității sociale și subscriem obiectivelor din strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României”, declară Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Responsabilitate față de angajați

Angajații sunt un atu important, fapt pentru care siguranța, confortul și satisfacția lor este prioritară pentru Vascar. Personalul beneficiază de condiții de muncă conform legii, dar și de programe opționale de dezvoltare, posibilitatea de a avansa în cadrul echipei și o serie de beneficii suplimentare, precum transport gratuit, masă de prânz gratuită, zile libere plătite pentru evenimente deosebite. Indicele fluctuației de personal a scăzut în anul 2020 cu 19,2% față de anul 2019, ceea ce reflectă încrederea angajaților în companie.

Producție responsabilă

Vascar aplică cele mai riguroase standarde de calitate din domeniul alimentar începând din anul 2005 – ISO 9001/22000, 2011 – FSSC 22000 – în prezent compania fiind certificată  International FOOD Systems High Level. Încrederea clienților, angajaților și partenerilor este parte din misiunea companiei. „În fiecare an alocăm un buget pentru modernizare și retehnologizare, pentru a ne conforma celor mai înalte  standarde  de calitate”, spune Vlad Ciuburciu.

Grija față de mediu

Vascar monitorizează permanent parametri fizico-chimici și microbilogici ai apei folosite în procesul tehnologic și aplică măsuri pentru eficientizarea consumului. Calitatea apelor uzate respectă NTPA 001 și sunt deversate în apele de suprafață fără impact negativ. Pentru eficientizarea consumului de energie electrică și gaze se utilizează tehnologii și echipamente eficiente și se urmărește exploatarea fiabilă a acestora, astfel încât să nu existe pierderi.

Pe lângă cei 4 piloni strategici, compania are în vedere menținerea gradului de conformare cu cerințele legale de mediu, îmbunătățirea managementului deșeurilor, reducerea consumului energetic prin înlocuirea până la finalul anului 2021 a corpurilor de iluminat existente cu corpuri LED, înlocuirea hartiei la casele de marcat cu hârtie reciclabilă, până la sfârșitul anului 2021, utilizarea ambalajelor inovatoare, modernizarea și retehnologizarea continuă, extinderea flotei pentru transportul produselor cât și planificarea curselor în mod eficient.

Prin creșterea gradului de colectare,  în anul 2020, cantitatea de deșeuri valorificată a crescut cu 7% față de 2019.

Implicare în problemele comunității

Compania este implicată în comunitate prin proiecte din domeniul sănătații, educației, sportului și social. Copii și familia se află în centrul preocupărilor companiei, de aceea Vascar investește în susținerea învățământului dual, acordarea de burse de studiu și ajutorarea persoanelor defavorizate.

###

Despre Vascar

Înfiintată în 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc, cu o evoluție susținută pe o piată extrem de competitivă. Astăzi, Vascar este unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, cu două branduri apreciate la nivel național: Vascar și Moldova în Bucate.

Vascar are peste 400 de angajați, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune și unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul local. Compania deține o fabrică de procesare la Vaslui și 21 magazine proprii în regiunea Moldovei. O parte din produsele Vascar și Moldova în Bucate sunt distribuite la nivel national, prin intermediul marilor retaileri precum Carrefour, Kaufland, Cora dar și prin magazine tradiționale partenere. Vascar crează și produse “marcă proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market și Lidl. La finalul anului 2020, Vascar a înregistrat o cifră de afaceri de 22,8 milioane EUR, în creștere cu 13% față de anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.