Municipiul Vaslui în pandemie, o oază de relativă normalitate

0
757

Dacă de la o zi la alta câte o altă localitate din județ este „închisă” din cauza creșterii incidenței îmbolnăvirilor, municipiul Vaslui pare că trece cel mai bine prin criza produsă de pandemie. Cu o incidență a îmbolnăvirilor de 1,09 la mia de locuitori, în timp ce restricțiile ”curg” în alte localități din județ, Vasluiul rămâne o oază de relativă normalitate.

Cel mai recent, orașul Negrești și alte câteva comune din județ s-au confruntat din nou cu măsuri restrcitive din cauza creșterii incidenței îmbolnăvirilor. Bârlad a intrat de câteva ori sub incidența scenariului roșu, cu hotelurile și restaurantele închise și chiar reprezentanții acestei industrii protestând în stradă.

Municipiul Vaslui, în schimb, pare să treacă cel mai bine prin această perioadă de restricții și limitări ale vieții economice, dar și sociale cauzate de pandemia de Covid-19.

Cu a sa populație „artificială” de peste 140 de mii de locuitori, cifră „suprarealistă” datorată afluxului de moldoveni de dincolo de Prut, municipiul Vaslui se afla la începutul acestei săptămâni la o incidență a cazurilor de Covid-19 de numai 1,09 la mia de locuitori. Bineînțeles, aceasta pentru că numărul îmbolnăvirilor se raportează la cifra de 140 de mii de locuitori din statistici.

În conferința de presă susținută marți, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a făcut câteva comentarii cu privire la aceste aspecte. „Incidența cazurilor de Covid-19 este în scădere în ultimele trei zile. Să sperăm că se va menține și în perioada următoare. Este un lucru bun, pentru că noi considerăm că s-au luat măsurile ce se cuveneau cu privire la restricții, igienizare, vaccinare și respectarea hotărârilor Comitetului județean pentru situații de urgență”, a apreciat Vasile Pavăl.

Primarul municipiului Vaslui a vorbit, de asemenea, despre cele trei centre de vaccinare din oraș, cel de pe strada Donici (cu trei fluxuri de vaccinare), de pe strada Emil Racoviță (trei fluxuri) și de la policlinica municipală (un flux). „Activitatea se desfășoară normal și în permanență suntem obligați să ne asigurăm că activitatea se va desfășura corespunzător”, a spus primarul.

Vasile Pavăl a mai arătat că în prezent niciun angajat al Primăriei nu mai are acest virus, niciunul dintre salariați nu este în spital, în carantină sau în izolare, dovadă că măsurile impuse de autoritățile sanitare sunt respectate cu strictețe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.