Grupul PNL – USR PLUS din CL Vaslui, despre ”premierele remarcabile” din Bugetul pe 2021

0
670

După aprobarea cu unanimitate de voturi a Bugetului municipiului Vaslui, noua majoritate din Consiliul Local, formată din PNL și Alianța USR PLUS, a subliniat, prin intermediul unui comunicat de presă, elementele care fac din acest buget unul remarcabil. În primul rând, este cel mai mare buget aflat la dispoziția executivului, 260 de milioane de lei. Apoi, mai notează consilierii locali ai majorității, este pentru prima dată când foarte multe propuneri ale cetățenilor au fost preluate și transformate în amendamente, fiind ulterior aprobate.

Prezentăm, integral, comunicatul de presă al Grupului PNL – USR PLUS din Consiliul local Vaslui:

”Salutăm aprobarea, cu unanimitate de voturi, a Bugetului local al Municipiului Vaslui. Suma de 260 de milioane de lei va fi distribuită judicios între funcționare și dezvoltare, iar grupul comun PNL – USR PLUS, care asigură majoritatea în Consiliul Local Vaslui, va urmări cu mare atenție modul de execuție al Bugetului local.

Aprobarea Bugetului local pe anul 2021 a adus și câteva premiere remarcabile. Astfel, pentru prima dată, grație dialogului nemijlocit cu cetățenii municipiului Vaslui, consilierii locali PNL și USR PLUS au reușit să transforme în amendamente foarte multe dintre sugestiile vasluienilor. Putem spune că Bugetul local 2021 aparține, în sfârșit, vasluienilor, fiind rezultatul consultărilor directe cu cetățenii.

Am ținut cont de nevoile generale ale municipiului – modernizarea străzilor, crearea de noi locuri de parcare, iluminat public, extinderea și modernizarea rețelei de transport, spații verzi etc. -, însă am dorit, și am reușit, să răspundem tuturor solicitărilor venite din partea unităților de învățământ. Este o altă noutate absolută care se regăsește în Bugetul local pe 2021. Meritul, trebuie să subliniem acest lucru, aparține exclusiv membrilor PNL și USR PLUS din Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ, care au făcut tot ce ținea de ei ca toate solicitările formulate să fie onorate.

Iată doar câteva dintre argumentele care ne îndreptățesc să susținem că noua majoritate din Consiliul Local Vaslui, formată din PNL și Alianța USR PLUS, și-a pus decisiv amprenta asupra acestui buget. La rândul lor, cei doi viceprimari ai municipiului, ing. Lucian Braniște (PNL) și înv. Cătălin Mândru (USR PLUS), au contribuit activ cu amendamente la construcția bugetului: SF Parcare str. Călugăreni, bl. nr. 5; SF Parcare Zona Stadionului Municipal; Documentația privind demolarea centralei termice de pe str. Bolintineanu în vederea amenajării unei parcări – Lucian Braniște; Actualizare SF pentru eficientizare și extindere a Sistemului de Iluminat Public în vederea participării la ”Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructuri de iluminat public”; DALI pentru obiectivul de investiții Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la clădirea publică Școala Gimnazială ”Alexandra Nechita” Vaslui; DALI pentru obiectivul de investiții Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la clădirea publică Liceul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui – Cătălin Mândru.

În ciuda unor informații de multe ori partizane, îi asigurăm pe cetățeni că suntem dispuși să dialogăm constructiv pe toate temele de interes pentru dezvoltarea imediată și de perspectivă a municipiului Vaslui”, se arată în comunicatul de presă al Grupului PNL – USR PLUS din Consiliul local Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.