Canotoarele Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, argint la Campionatul European de Seniori din Italia

0
693

Prestație extraordinară a canotoarelor din județul Vaslui la Campionatul European de Seniori, desfășurat weekend-ul trecut, la Varese, Italia. Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, cele două sportive din comunele Alexandru Vlahuță și Văleni, care au făcut echipă în proba de dublu rame feminin (W2-), cea mai titrată barcă din istoria canotajului românesc, au cucerit medalia de argint.

Între 9 – 11 aprilie, lacul Varese, aflat lângă orașul cu același nume, din Nordul regiunii Lombardia (Italia), a găzduit prima competiție internațională majoră dedicată seniorilor din sezonul pe apă 2021, din calendarul Federației Române de Canotaj. Concret, este vorba despre Campionatul European de Canotaj pentru Seniori, la care au luat parte 254 de echipaje din 35 de țări, însumând 629 de sportivi.

România a participat cu 13 echipaje (6 feminin și 7 masculin), în final, sportivii noștri revenind în țară cu două medalii de aur și patru de argint. Județul Vaslui a fost reprezentat de cinci sportive, respectiv Beatrice Mădălina Parfenie (proaspăt căsătorită Pascari, 25 ani, din Bârlad), Roxana-Georgiana Parascanu (23 de ani, din comuna Pogana), Iuliana Buhuș (25 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță), Mădălina-Gabriela Cașu (22 de ani, din Huși) – rezervă și Adriana Ailincăi (20 ani, din comuna Văleni). În prezent, primele trei fete sunt legitimate la CS Dinamo București, iar ultimele două la CSM Călărași, toate fiind componente ale lotului olimpic de Seniori al României.

Astfel, Adriana Ailincăi a vâslit în aceeași ambarcațiune cu Iuliana Buhuș, cele două concurând în proba de feminin dublu rame (W2-), pe distanța de 2.000 de metri. Sportivele noastre s-au clasat pe primul locul în proba de calificări de vineri dimineață, obținând dreptul de a merge în finala A, de duminică, 11 aprilie. În finala care a fost programată de la ora 13.21, româncele au reușit să treacă linia de sosire pe locul al doilea, cu timpul de 07:03.02, cucerind astfel medalia de argint și titlul de vicecampioane europene. Au fost urmate de echipajele din Spania, Grecia, Croația și Irlanda, în timp ce Marea Britanie a cucerit aurul continental.

Roxana-Georgiana Parascanu, care a făcut echipă cu Mădălina Hegheș, Nicoleta Pașcanu și Elena Logofătu, a concurat în proba de feminin patru rame (W4-), clasându-se pe locul patru. Nu în ultimul rând, Beatrice-Mădălina Pascari a vâslit în aceeași ambarcațiune cu canotoarele Cristina-Georgiana Popescu, Roxana-Iuliana Anghel și Dumitrița Juncănariu, în cursa de feminin patru vâsle (W4x), însă a ieșit pe locul cinci în finala B.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.