„Atelier de ouă încondeiate și icoane pe sticlă”, la Perieni

0
447

Vineri, 16 aprilie, la Școala Gimnazială nr. 1 din Perieni s-a desfăşurat, în condiţii de siguranţă pe perioadă de pandemie, prima parte a Proiectului educaţional tradiţional-religios „Atelier de ouă încondeiate și icoane pe sticlă”, cu ocazia apropiatelor sărbători pascale.

Ca urmare a parteneriatului încheiat între Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui şi Clubul Copiilor „SPIRU HARET” din Bârlad, acest proiect educaţional are ca scop colaborarea interinstituţională în vederea promovării culturii tradiţionale româneşti autentice, educării şi implicării copiilor şcolari în diverse activităţi extracurriculare, stimularea interesului elevilor pentru ceea ce reprezintă obiceiurile şi tradiţiile din județul Vaslui prin documentare şi realizare de lucrări practice, cultivarea aptitudinilor artistice ale copiilor, cât şi transferul de experienţă, metodologie şi exemple de bună practică, în ambele sensuri, între unităţile partenere.

Acest proiect educaţional demarat de tânăra şi inimoasa echipă de la CJCPCT Vaslui, cu sprijinul profesorului de Educaţie plastică Dan Horgan, va continua în săptămâna următoare cu ateliere de creaţie în localitatea Bârlad, Şuletea (ambele on-line), şi oraşul reşedinţă de judeţ, cu prezenţă fizică.

Coordonatorii acestui proiect educaţional sunt: echipa de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui şi profesorul Dan Horgan, profesor de Educaţie plastică la Clubul copiilor ,,SPIRU HARET”, Şcoala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu”, ambele din Bârlad, şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Perieni.

Ne bucurăm că în aceste vremuri de pandemie, în care tehnologia şi viteza au acaparat atenţia tinerilor, distrăgându-i de la tradiţiile populare, de la frumuseţea cultului creştin, se mai găsesc oameni inimoşi care să dorească întoarcerea tinerilor vlăstare la cultură, religie şi bunătate”, a declarat Dan Horgan, profesor de Educaţie plastică la Clubul copiilor ,,SPIRU HARET”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.