„Sunteți mulțumit de accesul la serviciile publice din Consiliul Județean Vaslui?”

Este una dintre întrebările la care sunt chemați să răspundă vasluienii completând un chestionar de pe siteul Consiliului Județean Vaslui. Chestionarul urmărește să afle care este percepția publică asupra eticii în instituțiile publice.

„Cât de importantă apreciați că este integritatea funcționarilor publici pentru buna funcționare a administrației publice locale?”. Este una dintre întrebările la care este chemat să răspundă publicul vasluian dacă va completa un chestionar de pe siteul celei mai importante instituții din administrația publică locală.

Variantele de răspuns pe care le oferă cei de la Consiliul Județean pentru această întrebare sunt: „deloc”, „minim”, „mediu”, „important” și „foarte important”.

Prin acest chestionar pe care sunt invitați să îl completeze vasluienii, se urmărește aflarea percepției publice asupra eticii în instituțiile publice.  

„Pe care dintre următoarele fapte le considerați ca reprezentând o încălcare a integrității în exercitarea unei funcții publice (bifați o singură variantă): conflictul de interese, corupția, abuzul de putere sau de poziția de conducere, discriminarea, lipsa de transparență în procesul decizional, lipsa de respect față de cetățean, sau alți funcționari publici, clientelism politic, solicitarea unor favoruri de diverse naturi în schimbul efectuării sarcinilor de serviciu, altele”. Este o altă întrebare la care cei care participă pot completa cu un răspuns propriu.

Completând mai departe, vasluienii își pot manifesta (ne(mulțumirea față de funcționarii și activitatea CJ Vaslui („Sunteți mulțumit de accesul la serviciile publice din Consiliul Județean Vaslui?”), dar și față de administrația publică din localitatea în care trăiesc („Ați întâmpinat dificultăți în obținerea de informații de interes public din partea autorităților publice locale?”).

„Care este nivelul de încredere pe care îl aveți în funcționarii publici din localitatea dumneavoastră în ceea ce privește respectarea normelor de etică specifice administrației publice?” este o altă întrebare la care se poate răspunde prin „total nesatisfăcător, nesatisfăcător, mai puțin nesatisfăcător, satisfăcător, foarte satisfăcător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.