Cristi Hâncu, suspendat ”Între Cer și Pământ”

0
783

Regretatul meu coleg Adrian Baciu, ”Duțu” – pentru lumea în care ne-am mișcat împreună câțiva, prea puțini, ani -, spunea că, la un moment-dat, oricine poate face o ”fotografie bună”, unde o fotografie bună poate însemna orice, numai o poză nu.

”Între Cer și Pământ”, expoziția de fotografie vernisată, ieri, în sala multimedia a Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, poartă semnătura lui Cristi Hîncu, un artist cunoscut mai degrabă pentru pasiunea pentru muzică decât pentru fotografie. Ieri, chiar de ziua sa (a împlinit 53 de ani), Cristi Hîncu și-a făcut și a făcut publicului de pretutindeni (evenimentul fiind transmis online) un cadou special: 30 de fotografii care pot constitui oricând un autoportret artistic. ”Între Cer și Pământ” poate însemna și un parcurs (Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene ”N. M. Spătaru”), dar și o stare de suspendare, de neapartenență, de izolare și de dedicare totală unei pasiuni – în cazul de față, fotografia.

Cele 30 de fotografii cu tematică diversă (portret, fotoreportaj, eseu fotografic etc.) sunt, de fapt, un autoportret necesar: Cristi Hîncu demonstrează că este mai mult decât un publicitar cunoscut, mai mult decât un folkist talentat, mai mult decât un fotograf sensibil. Cristi Hîncu demonstrează că totalul preocupărilor sale artistice este mai mare decât suma părților.

La Mulți Ani, Cristi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.