Episcopia Hușilor a instituit burse pentru elevii și studenții vasluieni merituoși

• Episcopia Hușilor va oferi burse de merit „Episcopul Ioachim Mareș„ elevilor vasluieni cu rezultate deosebite. Inițiativa îi aparține chiar episcopului Ignatie, care vrea să omagieze astfel memoria predecesorului său, dar și să vină în sprijinul celor tineri.

Centrul Eparhial Huși scoate la concurs 10 burse pentru elevii de liceu, a câte 300 lei lunar, și 5 burse pentru studenți, a câte 500 lei lunar, pe parcursul întregului an școlar și universitar. Acesta a fost anunțul Episcopiei Hușilor, care a precizat că inițiativa îi aparține Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopia Hușilor, care a dorit ca programul de burse pentru elevi de liceu și studenți să se numească „Episcopul Ioachim Mareș”.

„Programul de burse poartă numele vrednicului de pomenire Episcopul Ioachim Mareș, cel prin care Eparhia Hușilor a fost reactivată în anul 1996, ca omagiu adus moștenirii spirituale, culturale și edilitare lăsate tuturor credincioșilor din județul Vaslui”, au precizat reprezentanții Episcopiei.

Bursele acordate prin acest nou program vor încuraja studiul și performanțele educaționale, fiind adresate elevilor și studenților cu rezultate școlare deosebite, cu domiciliul în județul Vaslui.

Programul se alătură altor proiecte cu caracter social pe care Episcopia Hușilor le derulează, cum ar fi „Brațele Părintești” (100 de beneficiari, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei), „Axios” (20 de beneficiari, în parteneriat cu Asociațiile NEPSIS și AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale) și „Sfântul Ioan Evanghelistul” (în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie). Prin acestea se înearcă sprijinirea celor aflați în risc de abandon școlar, cât și a celor care au rezultate educaționale deosebite.

Calendarul concursului este următorul:

• 27.10.2020-13.11.2020 – depunerea dosarelor (direct sau prin poștă la sediul Episcopiei Hușilor: Mun. Huși, str. Ștefan cel Mare, nr. 1, jud. Vaslui, CP 735100)

• 16.11.2020-24.11.2020 – selecția dosarelor de către comisia de validare;

• 25.11.2020 – afișarea rezultatelor finale.

Informații suplimentare se pot obține de pe site-ul Episcopiei, episcopiahusilor.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.