Criminalul gelos din Cornii Albești, condamnat definitiv la 13 ani de închisoare

• Deși a câștigat în parte apelul formulat împotriva sentinței Tribunalului Vaslui, prin care a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru că și-a ucis soția, Petrică Onilă a rămas cu aceeași pedeapsă. Motivul crimei a fost gelozia exarcerbată de lungii ani de despărțire, bărbatul fiind șofer de TIR, iar soția, muncitoare în Germania, și faptul că femeia ar fi primit o brățară de la un coleg de muncă.

La sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, Petrică Onilă, în vârstă de 42 de ani, din Cornii Albești, comuna Albești, anunța la numărul de urgență 112 că și-ar fi omorât soția și că intenționează să-și pună capăt zilelor. Sosiți la fața locului, polițiștii au reușit să-i salveze bărbatului viața, care încercase să se spânzure, după ce anterior încercase să se sinucidă înjunghiindu-se de mai multe ori în piept cu un cuțit, același cu care-și omorâse soția, pe Coca Onilă. Femeia a fost găsită fără viață în casă, paramedicii sosiți la fața locului neputând decât să constate decesul.

Din câte se pare, motivul tragediei l-ar fi constituit gelozia bărbatului. Acesta, șofer de TIR, își vedea tot mai rar soția, care, la rându-i, pentru a oferi familiei o viață mai bună, era plecată la muncă de mai mulți ani în Germania. Deși revenea cât putea de des acasă și se comporta ca o soție exemplară, bărbatului îi intrase în cap că femeia îl înșeală, astfel că între cei doi izbucneau dese certuri pe această temă. Totul a culminat în noaptea de 23 octombrie 2019, când, pe motiv că femeia ar fi primit o brățară de la un coleg de muncă, soțul, extrem de nervos, a întrebat-o dacă îl înșeală. La răspunsul negativ al femeii, bărbatul s-a năpustit asupra femeii cu un cuțit și a înjunghiat-o mortal. Dându-și seama de ce a făcut, Petrică Onilă a anunțat evenimentul la 112, după care a încercat să se sinucidă. Prima dată a încercat să-și pună capăt zilelor cu un cuțit, însă nu a reușit, leziunile pe care și le-a provocat la nivelul pieptului fiind dor superficiale. Apoi, a încercat să se spânzure, însă a fost salvat de polițiștii sosiți la fața locului.

Petrică Onilă a fost acuzat de omor calificat, iar bărbatul și-a recunoscut fapta, acceptându-și pedeapsa. În fața judecătorilor, acesta a prezentat mai multe acte în circumstanțiere, din care reieșea că, anterior crimei, ar fi avut un comportament exemplar în comunitate. Chiar și în aceste condiții judecătorii Tribunalului Vaslui au decis o pedeapsă 13 ani de închisoare, cu executare. Inculpatul a apelat această sentință la instanța superioară, însă nu a reușit să obțină o reducere a pedepsei, Curtea de Apel Iași menținând cele mai multe dispoziții din cadrul sentinței Tribunalului Vaslui și pronunțându-se doar în sensul păstrării mijloacelor materiale de probă și de conservare la dosar, care inițial, ar fi trebuit restituite către Parchet.

Sătenilor din Cornii Albești le este chiar și acum greu să accepte tragedia care a lovit o familie din comunitate, oameni serioși, gospodari, cu doi copii model, băiatul mai mic, elev la un liceu din Vaslui, iar fata cea mare, studentă la Academia de Studii Economice București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.