LANSAREA PLATFORMEI DE CĂUTARE MEDICAMENTE EMIM.RO

Pe fondul lipsei prelungite din farmacii a anumitor medicamente și în contextul epidemiei de coronavirus, o companie din Iași lansează funcționalitatea CERERE MEDICAMENT, pe platforma națională www.EMIM.ro, o platformă de comunicare între medici-pacienți-farmaciști. Inițiativa CERERE MEDICAMENT își propune să pună în legătură, în mod gratuit, pacienții care găsesc cu greu anumite medicamente, cu farmaciile din județul lor care îl au pe stoc.

Dezvoltatorii platformei au avut în vedere limitarea efortului și a expunerii persoanelor vulnerabile, dar și a tuturor lucrătorilor din farmacii, care sunt supuși unor presiuni foarte mari în această perioadă.

Cum funcționează platforma?

Orice persoană care caută un medicament poate intra pe site-ul EMIM.ro și înscrie o cerere de medicament. Odată înscrisă în sistem, cererea poate fi vizualizată de către orice farmacist înregistrat.

Farmaciștii îi pot ajuta în mod direct pe pacienții din județul lor, înscriindu-se în regim de voluntariat pe platformă, prin crearea unui cont de farmacist, cu opțiunea ÎNREGISTRARE FARMACIST.

Atunci când au un medicament pe stoc, farmaciștii pot răspunde oricărei cereri cu un singur click, pacientul primind prin SMS informația că medicamentul există pe stoc în farmacia respectivă, odată cu adresa și datele de contact ale farmaciei. De asemenea, farmaciștii pot ajuta opțional cu sfaturi avizate sau cu informații suplimentare despre necesitatea rețetei, stocul disponibil, orice altă informație utilă.

Important! Acest serviciu este gratuit, atât pentru pacienți cât și pentru farmaciști, inclusiv partea de trimitere SMS din aplicație.

«Suntem recunoscători farmaciștilor din toată țara care deja s-au alăturat demersului nostru și au ales să dedice câteva minute pe zi pentru a ajuta pacienții din comunitățile lor. Am căutat să păstram procesul cât mai simplu, astfel încât ei să consume un minimum de timp răspunzând cererilor din fiecare județ. Sperăm ca aplicația să le ușureze și lor cât de puțin munca de comunicare cu pacienții, care altfel se poartă pe multiple canale, unele mult mai consumatoare de timp.» – Raluca Lucaci, dezvoltator al aplicației.

«Mesajul nostru către farmaciști este să vină alături de noi, pentru a facilita oferirea acestui serviciu în județul lor. Efortul lor este extrem de apreciat și joacă un rol critic în aceste zile atât de dificile pentru mulți pacienți cu boli cronice, unii cu vârste sau dizabilități care nu le permit să se deplaseze din farmacie în farmacie în căutarea medicamentelor atât de necesare.» – Iulia Weingold, responsabil comunicare echipa EMIM.

«Este o idee minunată, în special în situația actuală. Cred că va ajuta mult. Chiar dacă prin natura sa aplicația va fi downloadată și utilizată în special de cei tech-savvy/tineri, cred că mulți dintre aceștia au rude (părinți, bunici) care se confruntă cu probleme din cauza lipsei medicamentelor.» – Răzvan Ailiesei, farmacist.

Platforma EMIM.ro este dezvoltată de compania ieșeană RomSoft, în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare. EMIM își propune facilitarea comunicării între medici, pacienți și farmaciști.

Aplicația web este responsive și pe mobil, atât pentru pacienți, cât și pentru farmaciști. Cu toate acestea, pacienții pot descărca deja aplicația EMIM Pacient din Google Play, urmând ca, în câteva zile, să fie disponibilă și aplicația pentru mobil EMIM Farmacist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.