Nici la „Orașe care inspiră”, nici la „Tărâmuri fermecate”, nici la „Sate de poveste” sau „Cultură și educație” și nici la secțiunea „Distrație și aventură”. Județul Vaslui nu se află nicăieri, cu nicio finalistă în competiția Destinația Anului 2025, în care românii pot să-și susțină, prin vot, destinațiile favorite. Platforma destinatiaanalui.ro arată că județul Vaslui nu există pe harta turismului.

Între 4 și 25 martie, publicul român are ocazia să își susțină destinațiile favorite din țară prin vot participând la competiția Destinația Anului 2025, pe platforma cu acelasi nume, www.destinatiaanului.ro. Alegerea câștigătorilor se bazează pe un sistem de evaluare transparent, care include votul publicului, punctajul acordat de juriul de experți, puterea brandului turistic evaluat printr-o cercetare sociologică reprezentativă național, dar și evaluarea aspectului arhitectural și urbanistic.
Destinația Anului 2025 este cel mai important proiect de promovare a turismului intern românesc și a ajuns în etapa de votare a finaliștilor. Sunt peste 70 de destinații, în șase categorii, „Orașe care inspiră”, „Stațiuni balneo-climaterice”, „Tărâmuri fermecate”, „Sate de poveste”, „Cultură și educație” și „Distrație și aventură”. Între finaliste nu există nicio locație din județul nostru, care practic nu există pe harta turismului din țara noastră.
În finala concursului „Destinația Anului 2025” ajung cele mai reprezentative 76 destinații turistice din întreaga țară. Cel mai turistic județ pare a fi Brașovul, care are 11 destinații finaliste, fiind urmat de județul Suceava, cu 9 destinații. Județele Iași și Sibiu au câte 5 destinații finaliste, în vreme ce județele Mureș, Harghita și Neamț au câte 4 finaliste.
Marii câștigători ai finalei vor fi anunțați public pe 8 aprilie, în cadrul unui eveniment de prestigiu: Gala Destinația Anului. Evenimentul, având Municipiul Sibiu ca Partener Principal și Gazdă a Galei Destinația Anului 2025, va fi găzduit la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. În cadrul Galei, vor fi premiate destinațiile câștigătoare, în prezența unor personalități din turism, autorități locale, influenceri de călătorie și reprezentanți ai mass-media.
Destinația Anului este o recunoaștere a muncii și implicării comunităților locale și a antreprenorilor din turism. Potrivit organizatorilor, câștigătorii anilor precedenți au beneficiat de creșteri în intenția de vizitare și vizibilitate națională și internațională, demonstrând impactul real al acestei competiții asupra turismului românesc.